Recept zoekresultatenTaart met zonnegroenten en geitenkaas
Delhaize logo
  • Taart met zonnegroenten en geitenkaas

Taart met zonnegroenten en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Taart met zonnegroenten en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 175 g bloem
  • 6 soeplepels water
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 gele paprika's
  • 1 koffielepel oregano
  • 2 tomaten
  • 10 groene en/of zwarte olijven, ontpit
  • 125 g geitenbrie (of brie van een andere gefermenteerde witte kaas)
  • 2 el kappertjes
  • peper
  • olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Brie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    125 gr
    16,72 €/kg
    €2,09
    Afhaling vanaf 30/01
    F2014052000183800000
  • Olijven chilipepertjes & basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015090800363500000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Schil de uien en snij ze in schijfjes. Snij de paprika’s in reepjes. Pel en versnipper de knoflook. Snij het pepertje open, haal er de zaadjes uit en snij het in stukjes.
    3. Verwarm een vleugje olijfolie en fruit de uien op een zacht vuur met een deksel totdat ze doorschijnend zijn.
    4. Voeg de look, het pepertje en de paprika’s toe, breng op smaak met oregano, peper en zout en laat ze met een deksel garen. Laat de groenten afkoelen en uitdampen.
    5. Meng de bloem met het water, de olijfolie en een snuifje zout.
    6. Kneed het deeg en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad.
    7. Spreid het deeg uit in een ingevette taartbodem.
    8. Verdeel de gebakken uien en paprika’s over het deeg.
    9. Snij de tomaten in stukjes, de olijven in schijfjes en de geitenbrie in fijne plakjes.
    10. Verdeel de olijven, de geitenbrie en de kappertjes over de gebakken groenten.
    11. Zet de taart 30 minuten in de oven.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Taart met zonnegroenten en geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kappertjes | Surfines
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    60 gr
    14,83 €/kg
    €0,89
    S2020050800427370000
  • Brie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    125 gr
    16,72 €/kg
    €2,09
    Afhaling vanaf 30/01
    F2014052000183800000
  • Olijven chilipepertjes & basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015090800363500000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000