Sushiballetjes met grijze garnalen en frambozenvinaigrettePT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hc9/he5/9252090576926.jpg250 g sushirijst35 dl water1 eetlepel rijstazijn1 norivelzout100 g blauwe bessen200 g grijze garnalen150 g avocado's5 cl frambozencoulis1 mespunt wasabi1 koffielepel sojasaus
00
Recept zoekresultatenSushiballetjes met grijze garnalen en frambozenvinaigrette
Snijd het norivel in fijne reepjes. Schil en snijd de avocado in stukjes en pel de garnalen.
Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken zonder deksel. Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.
Leg alle ingrediënten (behalve de frambozencoulis, wasabi en sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u in de koelkast rusten.
Voor de vinaigrette, meng je de frambozencoulis, de wasabi en de sojasaus.
Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.