1
Spoel de rijst tot het water helder wordt. Kook de sushirijst gaar. Meng de sushi wijnazijn onder de warme rijst en laat afkoelen.
2
Snijd de zalm in grove brunoise.
3
Schil de mango en snijd in brunoise.
4
Hak een paar takjes dille fijn.
5
Maak een tartaar van de zalmblokjes met de stukjes mango, een eetlepel sesamzaad, het sap van een halve limoen en een paar fijngesneden takjes dille. Kruid af met peper en zout.
6
Snijd de Sint-Jacobsvruchten overlangs in zo dun mogelijke sneetjes.
7
Schil en snijd de avocado in brunoise.
8
Marineer de Sint-Jacobsvruchten in wat olijfolie, een koffielepel sesamzaad en een koffielepel roze peperbolletjes.
9
Snij een paar schijfjes van de komkommer.
10
Snipper een klein blad nori in dunne reepjes.
11
Voor de zalm-nigiri: vul twee derden van een serveerring met sushirijst. Duw stevig aan met een gewicht of stamper. Schik wat brunoise van avocado en de tartaar van zalm erbovenop. Werk af met een paar reepjes nori.
12
Voor de Sint-Jacobs-nigiri: vul twee derden van een serveerring met sushirijst. Duw stevig aan met een gewicht of stamper. Leg er een schijfje komkommer op de rijst en schik er vervolgens de gemarineerde Sint-Jacobsvruchten op. Werk af met een koffielepel lompviseieren, een reepje norivel en een takje dille.
13
Serveer met ingelegde gember, een paar toejes wasabi en wat sojasaus.
1
Spoel de rijst tot het water helder wordt. Kook de sushirijst gaar. Meng de sushi wijnazijn onder de warme rijst en laat afkoelen.
2
Snijd de zalm in grove brunoise.
3
Schil de mango en snijd in brunoise.
4
Hak een paar takjes dille fijn.
5
Maak een tartaar van de zalmblokjes met de stukjes mango, een eetlepel sesamzaad, het sap van een halve limoen en een paar fijngesneden takjes dille. Kruid af met peper en zout.
6
Snijd de Sint-Jacobsvruchten overlangs in zo dun mogelijke sneetjes.
7
Schil en snijd de avocado in brunoise.
8
Marineer de Sint-Jacobsvruchten in wat olijfolie, een koffielepel sesamzaad en een koffielepel roze peperbolletjes.
9
Snij een paar schijfjes van de komkommer.
10
Snipper een klein blad nori in dunne reepjes.
11
Voor de zalm-nigiri: vul twee derden van een serveerring met sushirijst. Duw stevig aan met een gewicht of stamper. Schik wat brunoise van avocado en de tartaar van zalm erbovenop. Werk af met een paar reepjes nori.
12
Voor de Sint-Jacobs-nigiri: vul twee derden van een serveerring met sushirijst. Duw stevig aan met een gewicht of stamper. Leg er een schijfje komkommer op de rijst en schik er vervolgens de gemarineerde Sint-Jacobsvruchten op. Werk af met een koffielepel lompviseieren, een reepje norivel en een takje dille.
13
Serveer met ingelegde gember, een paar toejes wasabi en wat sojasaus.