Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSpiesjes van gemarineerde kip met witte bonensalade
Delhaize logo
  • Spiesjes van gemarineerde kip met witte bonensalade
    A

Spiesjes van gemarineerde kip met witte bonensalade

Spiesjes van gemarineerde kip met witte bonensaladeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 citroenen
  • 4 stukken gedroogde abrikozen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 200 g grote gedroogde witte bonen, 1 nacht in water geweekt
  • 500 g kipfilet
  • 250 g kleine kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • zwarte peper
  • 2 citroenen
  • 4 stukken gedroogde abrikozen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 200 g grote gedroogde witte bonen, 1 nacht in water geweekt
  • 500 g kipfilet
  • 250 g kleine kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Kook de witte bonen gaar in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. Doe de bonen in een grote slakom.
2
Hak de knoflook fijn. Pers de citroenen. Vermeng in een schaal het citroensap met 2 el olijfolie, de oregano en ¾ van de knoflook. Kruid met peper. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 cm. Leg ze in de marinade en schep goed om. Laat afgedekt 1 u marineren in de koelkast.
3
Snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de peterselie.
4
Snipper de ui. Fruit ze met de rest van de knoflook 10 min in de rest van de olijfolie. Kruid met zout en het paprikapoeder. Schep het mengsel bij de witte bonen. Voeg de peterselieblaadjes en de kerstomaatjes toe en vermeng.
5
Haal de kippenblokjes uit de marinade en rijg ze aan spiesjes (week houten spiesjes eerst in koud water). Rooster ze zachtjes op de barbecue, ongeveer 10 min per kant. Serveer met de bonensalade.
1
Kook de witte bonen gaar in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. Doe de bonen in een grote slakom.
2
Hak de knoflook fijn. Pers de citroenen. Vermeng in een schaal het citroensap met 2 el olijfolie, de oregano en ¾ van de knoflook. Kruid met peper. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 cm. Leg ze in de marinade en schep goed om. Laat afgedekt 1 u marineren in de koelkast.
3
Snijd intussen de gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de peterselie.
4
Snipper de ui. Fruit ze met de rest van de knoflook 10 min in de rest van de olijfolie. Kruid met zout en het paprikapoeder. Schep het mengsel bij de witte bonen. Voeg de peterselieblaadjes en de kerstomaatjes toe en vermeng.
5
Haal de kippenblokjes uit de marinade en rijg ze aan spiesjes (week houten spiesjes eerst in koud water). Rooster ze zachtjes op de barbecue, ongeveer 10 min per kant. Serveer met de bonensalade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 108; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,4; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 432,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 108; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,4; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 432,65
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Knoflook | Netje
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
-10% voor 3
2
95
Lange witte bonen | Bio
Delhaize Lange witte bonen | Bio
500 gr
2+1 gratis
Bio
    3
    09
    Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    2 × +/- 330 gr
    2de tegen -40%
    +/-€
    10
    23
    Kerstomaten
    Delhaize Kerstomaten
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€38,07