• Spaghetti met kip, olijven en citroenen uit de oven
    Nutri-Score A

Spaghetti met kip, olijven en citroenen uit de oven

Spaghetti met kip, olijven en citroenen uit de ovenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 800 g kipfilets
  • 2 cm gember
  • 2 biocitroenen
  • 500 g spaghetti
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl water
  • 150 g Nocellara olijven natuur
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout
  • 800 g kipfilets
  • 2 cm gember
  • 2 biocitroenen
  • 500 g spaghetti
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl water
  • 150 g Nocellara olijven natuur
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 30 min. kooktijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kipfilets in 4 en doe ze in een ovenschaal. Kruid met peper, met zout en bestrooi met tijm. Rasp er de gember en de citroenzeste bovenop, met de fijne kant van de rasp. Snijd de citroenen in dikke schijfjes en steek ze tussen de stukken kip. Voeg de olijven toe, het water, besprenkel met de olijfolie en schuif 30 min. in de oven.
  2. 2
    Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
  3. 3
    Giet de spaghetti af en meng ze met de kip. Serveer meteen in diepe borden. Overheerlijk!
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kipfilets in 4 en doe ze in een ovenschaal. Kruid met peper, met zout en bestrooi met tijm. Rasp er de gember en de citroenzeste bovenop, met de fijne kant van de rasp. Snijd de citroenen in dikke schijfjes en steek ze tussen de stukken kip. Voeg de olijven toe, het water, besprenkel met de olijfolie en schuif 30 min. in de oven.
  2. 2
    Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
  3. 3
    Giet de spaghetti af en meng ze met de kip. Serveer meteen in diepe borden. Overheerlijk!
Per 100 g: Energie: 162 kcal – Vetten: 6,1 g – Koolhydraten: 14,1 g - Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 12,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 162 kcal – Vetten: 6,1 g – Koolhydraten: 14,1 g - Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 12,1 g
Italiaans
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Kippen | borstfilet
    +/- 1 kg
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • De Cecco Pasta | Spaghetti n.12
    500 gr
    2+2 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Olijven Queen basilicum
    2 × 130 gr
  • Reeds in je keuken

  • Valvert Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    -10% voor 4 Online
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

+/-€23,95