Recept zoekresultatenSalade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Brunch
Lunch
Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 6 rode paprika's
  • 50 g rucola
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 g amandelen
  • 200 g natuuryoghurt
  • 10 g rozemarijn
  • 10 g tijm
  • 1 kl komijn
  • witte balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepeper
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Kruiden | Espelettepeper
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015021900015990000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,59 €/l
    €4,59
    S2020070800444640000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021020400504960000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 1 u marineertijd + 1 u 10 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Neem een ovenplaat en schik er de paprika’s (in zijn geheel) en de ongepelde teentjes knoflook op. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende 40 min.
    3. Haal de paprika's en knoflook uit de oven en schik ze op een vel aluminiumfolie, samen met de tijm en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat 10 min. afkoelen. Als ze koud zijn, haal de paprika’s uit de folie zodat je ze gemakkelijk kan pellen. Verwijder ook de kroontjes, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in lange repen.
    4. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
    5. Neem een bokaal en doe er de knoflook, kruiden en paprika’s in. Besprenkel met wat witte balsamicoazijn en laat minstens 1 u marineren in de koelkast.
    6. Spoel de aardappelen en snijd ze in partjes. Besprenkel royaal met olijfolie en rooster ze gaar in de oven gedurende ± 30 min. Tip: als je de kooktijd graag inkort, kan je de aardappelen altijd voorkoken.
    7. Haal de aardappelen uit de oven, laat ze even afkoelen en kruid met peper en zout.
    8. Meng de komijn onder de yoghurt, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met zout en Espelettepeper.
    9. Serveer de gemarineerde paprika’s met de lauwe of koude geroosterde aardappelen, de yoghurtsaus en wat rucola. Werk het bord af met zwarte olijven en gehakte amandelen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Diner
    Lunch
    • Salade met geroosterde paprika's en yoghurtsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112500381030000
  • Kruiden | Espelettepeper
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015021900015990000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    4,59 €/l
    €4,59
    S2020070800444640000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021020400504960000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden