Recept zoekresultatenPlattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen
Delhaize logo
  • Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen

Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Eindejaar,Kids
Dessert
Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 l room 40% v.g.
  • 250 g suiker
  • 200 g speculaas
  • 2 cl rum
  • 40 g boter
  • 10 feuilles gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • 200 g plattekaas
  • 400 g frambozen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1989010400152100000
  • Speculoos
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009011200054570000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Laat de boter smelten en plet de speculaas. Meng de boter en de speculaas met elkaar. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem, druk aan met je vingers. Laat een half uur uitharden in de koelkast.
    2. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Sla de room stevig op en meng met de plattekaas. Voeg hier de zaadjes van het vanillestokje en de suiker aan toe. Roer tot je een mooi gelijkmatige massa hebt. Wring de gelatineblaadjes uit, laat even smelten in een bodempje warm water en roer door het mengsel.
    3. Giet het taartmengsel op de speculaasbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    4. Plet de frambozen met een vork en voeg er de rum aan toe. Serveer deze frambozensalsa op de plattekaastaart. Werk eventueel af met een takje munt.

    Kooktip

    Je kan de speculaas ook vervangen door zandkoekjes.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Kids
    Overig
    Dessert
    • Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1989010400152100000
  • Speculoos
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009011200054570000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    128,82 €/kg
    €2,19
    S2004011908020090000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000