Plattekaastaart met vanille, speculaas en geplette frambozen
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Eindejaar,Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 l room 40% v.g.
- 250 g suiker
- 200 g speculaas
- 2 cl rum
- 40 g boter
- 10 feuilles gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
- 200 g plattekaas
- 400 g frambozen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989010400152100000
S2004011908020090000
S2017082304174280000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Laat de boter smelten en plet de speculaas. Meng de boter en de speculaas met elkaar. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem, druk aan met je vingers. Laat een half uur uitharden in de koelkast.
- Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Sla de room stevig op en meng met de plattekaas. Voeg hier de zaadjes van het vanillestokje en de suiker aan toe. Roer tot je een mooi gelijkmatige massa hebt. Wring de gelatineblaadjes uit, laat even smelten in een bodempje warm water en roer door het mengsel.
- Giet het taartmengsel op de speculaasbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Plet de frambozen met een vork en voeg er de rum aan toe. Serveer deze frambozensalsa op de plattekaastaart. Werk eventueel af met een takje munt.
Kooktip
Je kan de speculaas ook vervangen door zandkoekjes.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Kids
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1989010400152100000
S2004011908020090000
S2017082304174280000
Laad nog 4 producten