Pizza met gekonfijte kerstomaten en gehaktballetjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldKids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 2 Porties
- 100 g chipolata's
- 200 g mozzarella
- 50 g Parmigiano
- 10 g oregano
- 1 snufje zout
- 200 g bloem
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 g gist
- 1 koffielepel suiker
- 2 eetlepels lauw water
- 1 koffielepel zout (voor het deeg)
- 100 g kerstomaat
- 30 g passata (van kerstomaten)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009122900152600000
F2000012400574500000
F2018070600020220000
S2016011803620710000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 1.15 u rusttijd + 45 min. baktijd
- Maak het deeg. Los de gist op in lauw water en laat 15 min rusten. Meng in een grote kom de bloem, de suiker en zout. Voeg het gistmengsel er beetje bij beetje bij, samen met het water. Meng tot je een elastisch deeg hebt dat niet meer aan de handen kleeft. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Bedek de deegbol met een doek en laat 1 u rusten.
- Konfijt de kerstomaten: verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en prik met een mes in elk spooktomaatje een gaatje. Doe er de suiker, het zout en de olijfolie over en gaar 30 min. in de oven.
- Knijp het vlees uit de chipolata en maak er gehaktballetjes van. Snijd de mozzarella in sneetjes.
- Rol het deeg uit zonder een deegroller te gebruiken: laat de bol zachtjes uit je ene hand zakken en trek er voorzichtig met je andere hand aan zodat de bol een grotere en plattere schijf wordt. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de passata over.
- Beleg verder met sneetjes mozzarella, de geraspte parmigiano, de balletjes en de gekonfijte kerstomaten. Verdeel er de verse oregano over.
- Bak de pizza 15 min. in de oven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1046; energie (kCal): 250; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 21; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 937,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009122900152600000
F2000012400574500000
F2018070600020220000
S2016011803620710000
Laad nog 4 producten