Recept zoekresultatenPeperkoek met cranberries en cashewnoten
Recept zoekresultatenPeperkoek met cranberries en cashewnoten
  • Peperkoek met cranberries en cashewnoten

Peperkoek met cranberries en cashewnoten

Peperkoek met cranberries en cashewnoten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g Fairtrade honing
  • 60 g cashewnoten Fairtrade
  • 60 g gedroogde cranberries
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 10 cl melk
  • 1 ei
  • 1 afgestreken kl specerijen voor speculaas (of vierkruidenpoeder)
  • 2 el parelsuiker
  • 1 snufje zout
  • 250 g Fairtrade honing
  • 60 g cashewnoten Fairtrade
  • 60 g gedroogde cranberries
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 10 cl melk
  • 1 ei
  • 1 afgestreken kl specerijen voor speculaas (of vierkruidenpoeder)
  • 2 el parelsuiker
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 50 min.
  1. 1
    Bedek de cranberries met heet water.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. 3
    Doe de honing en de melk in een grote kom. Zet 1 min. in de microgolfoven (900 W). Roer tot een glad mengsel. Voeg het ei toe, de specerijen en het zout. Roer, doe er de bloem bij. Meng opnieuw heel goed. Voeg dan de grof gehakte noten toe en de goed uitgelekte cranberries.
  4. 4
    Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en stort er het beslag in. Bestrooi met de parelsuiker.
  5. 5
    Laat 15 min. in de oven bakken, bedek goed met aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken. Laat de cake in de vorm en ingepakt in de aluminiumfolie afkoelen, zo blijft hij lekker zacht.
  6. 6
    Serveer op kamertemperatuur.
  1. 1
    Bedek de cranberries met heet water.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. 3
    Doe de honing en de melk in een grote kom. Zet 1 min. in de microgolfoven (900 W). Roer tot een glad mengsel. Voeg het ei toe, de specerijen en het zout. Roer, doe er de bloem bij. Meng opnieuw heel goed. Voeg dan de grof gehakte noten toe en de goed uitgelekte cranberries.
  4. 4
    Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en stort er het beslag in. Bestrooi met de parelsuiker.
  5. 5
    Laat 15 min. in de oven bakken, bedek goed met aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken. Laat de cake in de vorm en ingepakt in de aluminiumfolie afkoelen, zo blijft hij lekker zacht.
  6. 6
    Serveer op kamertemperatuur.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

  • Gedroogde veenbessen
    60 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Meli Honing | Algarve
    340 gr
    1+1 gratis
    5
    39
  • Delhaize Cashewnoten | Gezouten
    175 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    09
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99
    • Jules Destrooper Speculooskoekjes | Chocolade
      100 gr
      3
      09
    • Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
      500 gr
      3
      19
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    €18,03