Peperkoek met cranberries en cashewnotenPT45M1 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h07/h44/9173869887518.jpg250 g Fairtrade honing60 g cashewnoten Fairtrade60 g gedroogde cranberries250 g zelfrijzende bloem10 cl melk1 ei1 afgestreken koffielepel specerijen voor speculaas (of vierkruidenpoeder)2 eetlepels parelsuiker1 snuifje zout
Doe de honing en de melk in een grote kom. Zet 1 min. in de microgolfoven (900 W). Roer tot een glad mengsel. Voeg het ei toe, de specerijen en het zout. Roer, doe er de bloem bij. Meng opnieuw heel goed. Voeg dan de grof gehakte noten toe en de goed uitgelekte cranberries.
Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en stort er het beslag in. Bestrooi met de parelsuiker.
Laat 15 min. in de oven bakken, bedek goed met aluminiumfolie en laat nog 20 min. verder bakken. Laat de cake in de vorm en ingepakt in de aluminiumfolie afkoelen, zo blijft hij lekker zacht.