Recept zoekresultatenPassioneel samenspel van crème brûlée en rode vruchten
Delhaize logo
D

Passioneel samenspel van crème brûlée en rode vruchten

Passioneel samenspel van crème brûlée en rode vruchtenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 afgestreken el blonde cassonadesuiker
  • 30 g griessuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 passievruchten
  • 5 cl melk
  • 70 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien)
  • 15 cl room
  • 2 afgestreken el blonde cassonadesuiker
  • 30 g griessuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 passievruchten
  • 5 cl melk
  • 70 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien)
  • 15 cl room

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Klop, in een kleine kom, de eierdooiers witschuimig met de griessuiker. Voeg de room en melk toe en meng goed.
3
Plaats een fijne zeef op de kom en doe hierin het vruchtvlees van 1,5 passievrucht. Meng geruime tijd met een lepel om zoveel mogelijk sap te onttrekken. Neem de zeef weg en voeg het vruchtvlees van de resterende halve passievrucht toe (zo zijn er enkele knapperige pitjes in de room).
4
Verdeel de rode vruchten (in stukjes gesneden indien nodig) over kommetjes voor crème brûlée en giet er het roommengsel bij. Plaats ze in een ovenschaal en giet daar heet water in tot halverwege de hoogte van de kommetjes. Laat ongeveer 25 min. bakken in de oven. De baktijd hangt af van het oventype en het formaat van de kommetjes: de room moet opgesteven zijn, maar nog "trillen".
5
Laat helemaal afkoelen, dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) rusten in de koelkast. Strooi voor het opdienen de cassonadesuiker op de kommetjes en plaats ze in een ovenschaal.
6
Leg ijsblokjes rondom en brand de suiker tot karamel met een brander voor crème brûlée of onder de hete grill.
7
Wacht 5 min. en dien op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Klop, in een kleine kom, de eierdooiers witschuimig met de griessuiker. Voeg de room en melk toe en meng goed.
3
Plaats een fijne zeef op de kom en doe hierin het vruchtvlees van 1,5 passievrucht. Meng geruime tijd met een lepel om zoveel mogelijk sap te onttrekken. Neem de zeef weg en voeg het vruchtvlees van de resterende halve passievrucht toe (zo zijn er enkele knapperige pitjes in de room).
4
Verdeel de rode vruchten (in stukjes gesneden indien nodig) over kommetjes voor crème brûlée en giet er het roommengsel bij. Plaats ze in een ovenschaal en giet daar heet water in tot halverwege de hoogte van de kommetjes. Laat ongeveer 25 min. bakken in de oven. De baktijd hangt af van het oventype en het formaat van de kommetjes: de room moet opgesteven zijn, maar nog "trillen".
5
Laat helemaal afkoelen, dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) rusten in de koelkast. Strooi voor het opdienen de cassonadesuiker op de kommetjes en plaats ze in een ovenschaal.
6
Leg ijsblokjes rondom en brand de suiker tot karamel met een brander voor crème brûlée of onder de hete grill.
7
Wacht 5 min. en dien op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1030; energie (kCal): 248; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 17,2; suikers (g): 16,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 237,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1030; energie (kCal): 248; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 17,2; suikers (g): 16,7; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 237,46
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade | Bruin
Candico Cassonade | Bruin
1 kg
3
09
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Blokjes | Passievrucht
Delhaize Blokjes | Passievrucht
250 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
3
29
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    99
    Rode vruchten | Mix | Schaal
    Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    11
    99
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Totaal:
    €27,59

    Deze recepten kan je ook leuk vinden