Oesters met gremolata
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
3 op 5Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- boter
- bruin brood
- 2 citroenen
- 36 holle oesters
- 2 koffielepels peperbolletjes, 3 kleuren
- 1 sinaasappel
- 4 takken platte peterselie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
F2005100400217200000
S2009121508000500000
F2015102800341100000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Was de sinaasappel(s) en de citroen(en) goed, dep ze droog. Schil ze met een dunschiller fijn, zodat je alleen de schil behoudt met zo weinig mogelijk wit. Snij deze reepjes in fijne staafjes (knip met de schaar, da’s makkelijker).
- Dompel ze even in kokend water in een steelpan, giet ze na 30 sec. koken af. Spoel ze goed onder koud water en laat uitlekken.
- Hak de peterselie fijn en doe er de schilletjes bij en de peper. Meng goed en plaats in de koelkast tot net voor het serveren.
- Open de oesters, schik ze op grof zout of geschilferd ijs, bestrooi met de gremolata en serveer meteen met bruin brood en boter.
Kooktip
De versiering kan je op voorhand bereiden, maar wacht tot net voor het serveren om de oesters te openen!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
F2005100400217200000
S2009121508000500000
F2015102800341100000
Laad nog 2 producten