Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenNoedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten
Delhaize logo
  • Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g erwten (vers of diepgevroren)
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 4 jonge uien, fijngesneden
  • 150 g groene asperges, in 3 verdeeld
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel mirin (Japanse rijstazijn)
  • 150 g peulen
  • 5 cl plantaardige bouillon
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 pakje rijstnoedels
  • 1 koffielepel rode curry
  • 1 rode paprika, in fijne reepjes gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 600 g tijgergarnalen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijne erwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1980102900271580000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Rode paprika | Los | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600317900000
  • Curry | Pasta | Rood
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082700123130000
  • Begin met koken

    1. Gembersaus: meng de mirin, de geraspte gember en de sesamolie.
    2. Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Verhit de plantaardige olie in een wok. Bak daarin de asperges, de erwten, de peulen en de paprika’s in ongeveer 3 minuten. Zet opzij.
    4. Bak de tijgergarnalen 2 minuten. Zet opzij.
    5. Doe de currypasta, de bouillon en het limoensap in de wok. Verhit al roerend.
    6. Doe de noedels bij de saus. Laat nog 1 minuut doorkoken om ze op te warmen. Doe de groenten en de garnalen erbij. Laat ze even warm worden.
    7. Verdeel over kommetjes of diepe borden. Bestrooi met jonge uitjes. Versier met de koriander.

    Kooktip

    • Variant:
      Vervang de rijstnoedels door eiernoedels.
    • De Plus op voedingsgebied:
      Deze volledige en kleurrijke schotel is rijk aan anti-oxidanten en vormt een uitstekende bron van duurzame energie. Bovendien is het gehalte aan verzadigde vetstoffen laag wat de mate van cholesterol die aanwezig is in garnalen, compenseert.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Diner
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Noedels met rode curry, tijgergarnalen en primeurgroenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijne erwten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1980102900271580000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Rode paprika | Los | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600317900000
  • Curry | Pasta | Rood
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082700123130000