Recept zoekresultatenMousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten
Delhaize logo
  • Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten

Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Sinterklaas,Eindejaar
Dessert
Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 25 g boter
  • 1 citroen
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 koffielepel fijngeraspte verse gember
  • gekonfijte citroenreepjes en gember (facultatief)
  • 20 g griessuiker
  • 300 g melkchocolade
  • 3 vellen brickdeeg
  • 20 cl verse room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Chocolade | Melk
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009100700062690000
  • Brickvellen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    14,41 €/kg
    €2,45
    F2012121900113900000
  • Begin met koken

    1. Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
    2. Giet de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng langzaam aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngeraspte citroenschil toe, evenals de gember. Giet in een kleine kom en laat afkoelen.
    3. Klop de eierdooiers (bewaar de eiwitten) met de mixerkloppers tot een schuimig geheel. Voeg de siroop geleidelijk aan toe, blijf kloppen.
    4. Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade op de eierdooiers en meng goed.
    5. Klop de slagroom stijf in de koude kom en spatel onder de chocoladebereiding. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel voorzichtig onder de mousse. Verdeel over de glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
    6. De sigarettenkoekjes: verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de vellen brickdeeg in twee en verwijder het verkreukelde middenstuk. Smeer ze licht in met de gesmolten boter en rol ze vast op in de richting van de afgeronde kant.  Gebruik eventueel keukentouw om ze gesloten te houden. Bak ze goudbruin in de oven gedurende 10 min.
    7. Versier de chocolademousse eventueel met enkele stukjes gekonfijte citroenreepjes en gember. Serveer met de knapperige  sigaretten.

    Kooktip

    Je kan de chocolademousse gerust een dag eerder bereiden, zo zal ze nog vaster zijn.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Sinterklaas,Eindejaar
    Overig
    Dessert
    • Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Chocolade | Melk
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009100700062690000
  • Brickvellen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    14,41 €/kg
    €2,45
    F2012121900113900000