Mini sushi burgers
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Kids
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 8 Porties
- 460 g sushirijst
- 1 afgestreken eetlepel fijne suiker
- 5 dl water
- 7,5 cl sushiazijn
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 1 el bietensap
- 1 kl zout
- Verse tonijn
- Verse zalm
- avocado
- Norivellen
- komkommer
- wortel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121760000
S1974061200151000000
S2015010900012370000
S2013040400207540000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 18 min kooktijd + 40 min rusttijd
- Kook de rijst en laat hem rusten zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik 1 maat water voor 1 maat rijst. Voeg na de 10 min rusttijd de azijn, de suiker en het zout toe. Meng goed
- Verdeel de bereiding over 3 kommen. Voeg de kurkuma toe in 1 van de kommen en het bietensap in een andere. Meng goed.
- Maak compacte rijstballetjes en druk ze een beetje aan op een stuk vershoudfolie. Wikkel ze heel strak in de folie. Vorm ook ronde en/of lange oortjes. Laat 30 min in de koelkast rusten.
- Snijd ingrediënten naar keuze en maak er sushiburgers mee.
Kooktip
- De rijst is heel kleverig. Bevochtig regelmatig je vingers met koud water om hem gemakkelijk te kunnen bewerken.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Kids
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121760000
S1974061200151000000
S2015010900012370000
S2013040400207540000
Laad nog 4 producten