Mikadopannenkoeken met sinaasappel


Gemiddeld
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 4 eieren (voor het pannenkoekendeeg)
- 200 g bloem (voor het pannenkoekendeeg)
- 6 dl volle melk (voor het pannenkoekendeeg)
- 10 g verse gist (voor het pannenkoekendeeg)
- 50 g kristalsuiker (voor het pannenkoekendeeg)
- 1/2 kl arachideolie (voor het pannenkoekendeeg)
- 40 g boter (voor het pannenkoekendeeg)
- 5 g zout (voor het pannenkoekendeeg)
- 50 g eiwitten (± 2 kleine eieren) (voor de ganache)
- 1 biosinaasappel (voor de ganache)
- 140 g room met 40% v.g. (voor de ganache)
- 25 g kristalsuiker (voor de ganache)
- 140 g melkchocolade (voor de ganache)
- 2 gelatineblaadjes (voor de ganache)
- fleur de sel (voor de ganache)
- 5 dl vanille-ijs (voor de afwerking)
- 5 el kristalsuiker (voor de afwerking)
- Gekonfijte sinaasappelzestes, Mikadokoekjes, kleine muntblaadjes, roze macarons … (voor de afwerking)
- 4 eieren (voor het pannenkoekendeeg)
- 200 g bloem (voor het pannenkoekendeeg)
- 6 dl volle melk (voor het pannenkoekendeeg)
- 10 g verse gist (voor het pannenkoekendeeg)
- 50 g kristalsuiker (voor het pannenkoekendeeg)
- 1/2 kl arachideolie (voor het pannenkoekendeeg)
- 40 g boter (voor het pannenkoekendeeg)
- 5 g zout (voor het pannenkoekendeeg)
- 50 g eiwitten (± 2 kleine eieren) (voor de ganache)
- 1 biosinaasappel (voor de ganache)
- 140 g room met 40% v.g. (voor de ganache)
- 25 g kristalsuiker (voor de ganache)
- 140 g melkchocolade (voor de ganache)
- 2 gelatineblaadjes (voor de ganache)
- fleur de sel (voor de ganache)