Recept zoekresultatenMet hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls
Delhaize logo
  • Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Hoofdgerecht
Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 hindekronen
  • 50 g walnoten
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 15 cl Muscat de Samos
  • 15 cl rode wijn
  • 30 cl wildfond (uit bokaal)
  • 2 el mosterd
  • 1 feuille laurierblad
  • 2 klontjes boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015070800378280000
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013050600231030000
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500328520000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: bereidings- + kooktijd: 40 min

    1. Neem het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
    3. Hak de wal- en hazelnoten met een mes of in de elektrische hakmolen, zonder ze tot poeder te vermalen.
    4. Bestrijk de hindekronen met mosterd, kruid met peper en zout en wentel ze aan beide kanten in de notenmengeling. Verwarm de olie en een klontje boter in een grote braadpan en bak de kronen aan beide kanten goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en laat ze nog 15 min verder bakken in de oven.
    5. Doe intussen de wijn, de wildfond, de Banyuls en het laurierblad in een steelpan. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Verwijder het laurierblad, voeg het bindmiddel toe en laat nog 2 min zacht koken. Neem van het vuur, voeg een klontje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
    6. Neem de schaal uit de oven, draai de kronen om, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Snij ze in plakken (tussen de ribben) en serveer ze met de saus. Dien op met staafjes wortelen van 3 verschillende kleuren die je eerst kookte en dan in de pan stoofde met honing en verse rozemarijn.

    Kooktip

    Het is belangrijk om het vlees om te draaien voordat je het laat rusten. Zo kunnen de braadsappen zich goed verdelen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Met hazelnoten gepaneerde hindekroon en reductiesaus met Banyuls

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015070800378280000
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013050600231030000
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500328520000