Recept zoekresultatenMeringuetaartjes met citrusvulling
Recept zoekresultatenMeringuetaartjes met citrusvulling
Delhaize logo

Meringuetaartjes met citrusvulling

Meringuetaartjes met citrusvulling
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g bloem
  • 170 g bloemsuiker
  • droge bonen voor het bakken van de bodems
  • 6 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 20 cl room
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 sinaasappel
  • 125 g zachte boter
  • zout
  • 250 g bloem
  • 170 g bloemsuiker
  • droge bonen voor het bakken van de bodems
  • 6 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 20 cl room
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 sinaasappel
  • 125 g zachte boter
  • zout

Begin met koken

: 40 min. + baktijd 30 min. + afkoeling
  1. 1
    Strooi de bloem en de griessuiker op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe er 1 ei, een snuifje zout en de zachte boter in. Kneed alles tot een soepel deeg en laat ongeveer 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verdeel het deeg in 4, bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elke portie deeg uit. Leg de deeglapjes in 4 taartvormpjes zonder de overtollige deegranden af te snijden. Leg in elk vormpje een handvol droge bonen en laat 10 min. in de oven bakken
  3. 3
    Doe ondertussen 3 hele eieren en 2 eigelen (bewaar de 2 eiwitten) in een kom. Klop ze los met 70 g bloemsuiker, voeg dan de fijngeraspte schil van de citroen toe.
  4. 4
    Pers het sap uit de 3 citrusvruchten, doe hiervan 15 cl in de kom. Voeg de room toe en meng.
  5. 5
    Verlaag de oventemperatuur tot 110°C (th. 3-4). Verwijder de bonen uit de taartbodempjes en snij het overtollige deeg aan de randen af. Giet er de citrusroom in en zet 30 min in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
  6. 6
    Klop de 2 bewaarde eiwitten heel stijf, voeg dan geleidelijk aan 100 g bloemsuiker toe. Verdeel over de taartjes en laat snel kleuren met behulp van een brander voor crème brûlée (of het kan ook onder de warme ovengrill). Laat afkoelen en serveer.
  1. 1
    Strooi de bloem en de griessuiker op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe er 1 ei, een snuifje zout en de zachte boter in. Kneed alles tot een soepel deeg en laat ongeveer 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verdeel het deeg in 4, bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elke portie deeg uit. Leg de deeglapjes in 4 taartvormpjes zonder de overtollige deegranden af te snijden. Leg in elk vormpje een handvol droge bonen en laat 10 min. in de oven bakken
  3. 3
    Doe ondertussen 3 hele eieren en 2 eigelen (bewaar de 2 eiwitten) in een kom. Klop ze los met 70 g bloemsuiker, voeg dan de fijngeraspte schil van de citroen toe.
  4. 4
    Pers het sap uit de 3 citrusvruchten, doe hiervan 15 cl in de kom. Voeg de room toe en meng.
  5. 5
    Verlaag de oventemperatuur tot 110°C (th. 3-4). Verwijder de bonen uit de taartbodempjes en snij het overtollige deeg aan de randen af. Giet er de citrusroom in en zet 30 min in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
  6. 6
    Klop de 2 bewaarde eiwitten heel stijf, voeg dan geleidelijk aan 100 g bloemsuiker toe. Verdeel over de taartjes en laat snel kleuren met behulp van een brander voor crème brûlée (of het kan ook onder de warme ovengrill). Laat afkoelen en serveer.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Delhaize Lange witte bonen | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      09
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99
    • Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      39
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
    • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      09
    • Delhaize Pompelmoes | Rood | 1 st
      1 st
      0
      99
    • Delhaize Eetsinaas | 4ST
      1 kg
      3
      29
    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      59
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      39
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    €19,01