Mangostronk

Mangostronk
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
7 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 50 g gezeefde bloem
  • 1/2 kl citroenschil bio
  • 50 g gezeefd aardappelmeel
  • 50 g griessuiker
  • bloemsuiker
  • 300 g witte chocolade
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 snufje zout
  • 30 g gedroogde mango
  • 40 g kokosnootschilfers
  • 1 rol deeg met roodgekleurde suiker
  • 100 g fysalissen
  • 4 eieren
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • 50 g gezeefde bloem
  • 1/2 kl citroenschil bio
  • 50 g gezeefd aardappelmeel
  • 50 g griessuiker
  • bloemsuiker
  • 300 g witte chocolade
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 snufje zout
  • 30 g gedroogde mango
  • 40 g kokosnootschilfers
  • 1 rol deeg met roodgekleurde suiker
  • 100 g fysalissen
  • 4 eieren
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen

Begin met koken

: 30 min.
  1. 1
    Laat de oven voorverwarmen tot 6 / 180°C. Klop het eigeel met de suiker. Voeg er de bloem, het aardappelzetmeel en de geraspte schil bij. Klop het eiwit stijf en doe het bij het deeg. Giet het deeg op de ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 10 min bakken. Haal uit de vorm op een handdoek bestrooid met bloemsuiker. Rol de taart onmiddellijk tot boomstam met behulp van de handdoek. Laat lauw worden en ontrol.
  2. 2
    Mix de gedroogde mango fijn met de room in een kleine kookpot. Voeg er de in stukjes gebroken witte chocolade en de room bij. Laat smelten au bain-marie. Giet in de mengkom, die je in een andere mengkom met ijsblokjes zet, en klop 10 min tot de mengeling volledig afgekoeld is.
  3. 3
    Schil de mango en snijd hem in fijne schijfjes.
  4. 4
    Leg de mangoschijfjes op het deeg. Smeer 2/3 van de ganache uit en keer de stronk om met behulp van de handdoek. Doe de rest van de ganache op de stronk. Versier met kokosnootschilfers, citroenschil en sterretjes die je uit het met de deegrol uitgerolde rodesuikerdeeg snijdt. Zet in de koelkast tot je de stronk opdient.
  1. 1
    Laat de oven voorverwarmen tot 6 / 180°C. Klop het eigeel met de suiker. Voeg er de bloem, het aardappelzetmeel en de geraspte schil bij. Klop het eiwit stijf en doe het bij het deeg. Giet het deeg op de ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 10 min bakken. Haal uit de vorm op een handdoek bestrooid met bloemsuiker. Rol de taart onmiddellijk tot boomstam met behulp van de handdoek. Laat lauw worden en ontrol.
  2. 2
    Mix de gedroogde mango fijn met de room in een kleine kookpot. Voeg er de in stukjes gebroken witte chocolade en de room bij. Laat smelten au bain-marie. Giet in de mengkom, die je in een andere mengkom met ijsblokjes zet, en klop 10 min tot de mengeling volledig afgekoeld is.
  3. 3
    Schil de mango en snijd hem in fijne schijfjes.
  4. 4
    Leg de mangoschijfjes op het deeg. Smeer 2/3 van de ganache uit en keer de stronk om met behulp van de handdoek. Doe de rest van de ganache op de stronk. Versier met kokosnootschilfers, citroenschil en sterretjes die je uit het met de deegrol uitgerolde rodesuikerdeeg snijdt. Zet in de koelkast tot je de stronk opdient.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 7 personen

Toon:

  • Mangue séchée
    30 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Suikerpasta
    1 rol

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Soubry Zetmeel | Aardappelen
    200 gr
    1
    69
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    89
  • Côte d'Or Chocolade | Wit
    400 gr
    6
    39
  • Carlsbourg Room | Finesse | 20%
    25 cl
    2de tegen -50%
    2
    79
  • Delhaize Kokosschilfers
    75 gr
    2
    35
  • Delhaize Physalis
    125 gr
    2
    99
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Mango
    1 st
    1
    99
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€27,04