Delhaize logo
  • 00:00
    -06:06
  • Mangostronk

Mangostronk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Mangostronk

Ingrediënten voor 7 Porties

7 Porties
  • 4 eieren
  • 50 g gezeefde bloem
  • 1/2 koffielepel citroenschil bio
  • 50 g gezeefd aardappelmeel
  • 50 g griessuiker
  • bloemsuiker
  • 300 g witte chocolade
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 snuifje zout
  • 30 g gedroogde mango
  • 1 rijpe mango
  • 40 g kokosnootschilfers
  • 1 rol deeg met roodgekleurde suiker
  • 1 limoen
  • 100 g fysalissen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    7,83 €/kg
    €2,35
    F2021082500086100000
  • Room | Blik
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    12,88 €/kg
    €2,19
    S2012112600001310000
  • Chocolade | Wit
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009100700062720000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Laat de oven voorverwarmen tot 6 / 180°C. Klop het eigeel met de suiker. Voeg er de bloem, het aardappelzetmeel en de geraspte schil bij. Klop het eiwit stijf en doe het bij het deeg. Giet het deeg op de ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 10 min bakken. Haal uit de vorm op een handdoek bestrooid met bloemsuiker. Rol de taart onmiddellijk tot boomstam met behulp van de handdoek. Laat lauw worden en ontrol.
    2. Mix de gedroogde mango fijn met de room in een kleine kookpot. Voeg er de in stukjes gebroken witte chocolade en de room bij. Laat smelten au bain-marie. Giet in de mengkom, die je in een andere mengkom met ijsblokjes zet, en klop 10 min tot de mengeling volledig afgekoeld is.
    3. Schil de mango en snijd hem in fijne schijfjes.
    4. Leg de mangoschijfjes op het deeg. Smeer 2/3 van de ganache uit en keer de stronk om met behulp van de handdoek. Doe de rest van de ganache op de stronk. Versier met kokosnootschilfers, citroenschil en sterretjes die je uit het met de deegrol uitgerolde rodesuikerdeeg snijdt. Zet in de koelkast tot je de stronk opdient.

    Kooktip

    Als je eieren op kamertemperatuur zijn, kun je de eiwitten gemakkelijker opkloppen tot sneeuw.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Overig
    Winter
    Dessert
    • 00:00
      -06:06
    • Mangostronk

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    7,83 €/kg
    €2,35
    F2021082500086100000
  • Room | Blik
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    12,88 €/kg
    €2,19
    S2012112600001310000
  • Chocolade | Wit
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009100700062720000