Recept zoekresultatenLuikse pens met eendenlever, appel en Blauwe Chimaysaus
Delhaize logo
  • Luikse pens met eendenlever, appel en Blauwe Chimaysaus
    C

Luikse pens met eendenlever, appel en Blauwe Chimaysaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Luikse pens met eendenlever, appel en Blauwe ChimaysausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Luikse pensen
  • 200 g eendenlever
  • 5 appelen
  • 1 limoen
  • 150 g cranberries
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 fles Blauwe Chimay (33 cl)
  • 50 g boter
  • 4 takjes rozemarijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Foie gras | Eend | Blok
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    73,25 €/kg
    €14,65
    F2012102500222900000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    S1994033100092470000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Laat het bier en de Luikse siroop voor 2⁄3 in een steelpan inkoken, op een matig vuurtje.
    2. Haal met een parisiennelepeltje 12 bolletjes uit een ongeschilde appel. Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met 15 g boter. Schil de andere appelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kleine stoofpan met het limoensap, zet het deksel op de pan en laat de appelstukjes op een zacht vuurtje smelten (± 10 min, naargelang het soort appel). Mix fijn en giet het mengsel in een spuitzak.
    3. Stoof de veenbessen met de suiker en 15 g boter, tot ze lichtjes gerimpeld zijn.
    4. Bak de pensen rondom goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met de rest van de boter.
    5. Leg de pensen op de borden en dresseer ze met de appelbolletjes, een paar lepeltjes appelmoes, kleine stukjes eendenlever, de veenbessen en rozemarijn. Besprenkel met saus en dien meteen op. Presenteer de rest van de appelmoes in een kom en geef er knolselderstoemp bij.

    Tip: Je kunt dit ook als voorgerecht opdienen. Reken dan 1⁄2 pens per persoon (overlangs in 2 gesneden) en serveer ze zonder de stoemp.


    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 799; energie (kCal): 193; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 614,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vaderdag,Eindejaar
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Luikse pens met eendenlever, appel en Blauwe Chimaysaus
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Foie gras | Eend | Blok
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    73,25 €/kg
    €14,65
    F2012102500222900000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    S1994033100092470000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000