Recept zoekresultatenLenterolletjes met kreeft
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met kreeft

Lenterolletjes met kreeft

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar
Voorgerecht
Lenterolletjes met kreeft

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote gekookte kreeften
  • 3 paarse wortelen
  • 200 g daikon
  • 1 bosje waterkers
  • 1 pakje rijstblaadjes
  • 1 limoen
  • 2 cm gember
  • 1 bosje koriander
  • 1 zachte rode Thaise peper
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels gepelde en gegrilde pinda’s
  • 2 el vierge sesamolie
  • 1 eetlepel tamarisaus (soja)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Snijd de wortels en de daikon in fijne reepjes. Was en droog de waterkers.
    2. Snijd de kreeften in de lengte doormidden en haal er de ingewanden uit. Snijd het vlees in rondjes en breek de scharen los.
    3. Leg een natgemaakte en uitgewrongen handdoek op het werkblad. Week een rijstblaadje in een grote slakom met lauw water. Leg het op de handdoek en schik in het midden ervan de stukjes kreeft, groenten en waterkers op een rij. Plooi het onderste deel van het rijstblaadje naar boven. Plooi de zijkanten naar het midden. Druk de vulling samen door het rijstblaadje naar boven te rollen. Leg de loempia’s op een licht bevochtigde schotel. Let erop dat ze niet tegen elkaar liggen. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast.
    4. Hak de pinda’s en de koriander fijn. Pers het limoensap uit. Hak de peper fijn. Schil de gember en rasp hem. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
    5. Serveer twee loempia’s per persoon met een kreeftenschaar en saus.

    Kooktip

    Koriander, dille of Thaise basilicum zorgen voor een extra frisse smaak op de rolletjes.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Voorgerecht
    • Lenterolletjes met kreeft

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Saus | Vis | Doypack
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    22 cl
    5,23 €/l
    €1,15
    S2005100300013920000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000