Lenteminestrone met schelvis en pesto
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldBrunch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g schelvisfilets
- 200 g jonge wortelen
- 200 g sperziebonen
- 110 g groene mini-asperges
- 100 g rucolapesto
- 80 g pijnboompitten
- 80 g kleine pasta
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 l water
- kerstomaten en waterkers (voor decoratie)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008040900263420000
S2021010800489140000
S2017032304139850000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: bereidingstijd + kooktijd 20 min.
- Doe het water en de verkruimelde bouillonblokjes in een pot en breng aan de kook.
- Schraap de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de puntjes vande sperziebonen en de onderkant van de asperges.
- Doe de pasta in de bouillon. Doe er na 2 min. de groenten bij en laat nog 2 min. sudderen.
- Doe de in tweeën gesneden visfilets in de bouillon, doe het deksel op de pot en laat 5 min. zachtjes koken.
- Rooster intussen de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
- Breng op smaak en dien de minestrone op in diepe borden. Doe er wat pijnboompitten, pestodruppels, waterkersblaadjes en doormidden gesneden kerstomaatjes bij. Serveer de resterende pesto apart.
Kooktip
Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken: bloemkool, courgette, selder, erwten, enz. Een goede gelegenheid om wat lekkere restjes op te gebruiken!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 351; energie (kCal): 84; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 508,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch
Overig
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008040900263420000
S2021010800489140000
S2017032304139850000
Laad nog 4 producten