Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsstoofpotje met kerrie
Delhaize logo
  • Lamsstoofpotje met kerrie

Lamsstoofpotje met kerrie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Lamsstoofpotje met kerrie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boter
  • 3 soeplepels geraspte kokosnoot
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel pikante kerrie
  • 1 kg lamsschouder in sneden of rundstoofvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 dl water
  • 1 limoen
  • 4 takjes verse koriander
  • 3 uien
  • 1 vetarm vleesbouillonblokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2012022700154500000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 1 u 30’ stoven

    1. Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan op zacht vuur. Dek af en laat fruiten.
    2. Doe ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur.
    3. Doe het vlees, wanneer het aan alle kanten mooi bruin gebakken is, bij de uien. Doe het water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, de kerrie, 2 eetlepels kokosnoot en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30’ sudderen op heel zacht vuur.
    4. Breng het vlees, wanneer het heel zacht is, op smaak met peper en zout en serveer het warm, bestrooid met koriander en kokosnoot. Werk af met een partje limoen en dien op met basmatirijst.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Lamsstoofpotje met kerrie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2012022700154500000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000