Recept zoekresultatenKroketjes van duif met truffel en koolsla
Delhaize logo
  • Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 dl wildfond
  • peper
  • 1 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 witte kool
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 dl vleesgelei
  • 4 duivenborsten
  • 3 jeneverbessen
  • 1 blaadje laurier
  • wintertruffel
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 1 sjalot
  • 2 el rozijnen
  • 4 dl wildfond
  • peper
  • 1 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 witte kool
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 dl vleesgelei
  • 4 duivenborsten
  • 3 jeneverbessen
  • 1 blaadje laurier
  • wintertruffel
  • 50 g paneermeel

Begin met koken

: 50 min + 30 min afkoeltijd + 1 u vriestijd
1
Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn. Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
2
Laat het braadvocht nog enkele min inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
3
Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
4
Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
5
Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
6
Laat dit mengsel 30 min opstijven in de koelkast.
7
Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
8
Maak de koolsla: hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de witte wijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
9
Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
10
Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.
1
Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn. Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
2
Laat het braadvocht nog enkele min inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
3
Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
4
Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
5
Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
6
Laat dit mengsel 30 min opstijven in de koelkast.
7
Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
8
Maak de koolsla: hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de witte wijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
9
Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
10
Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 942,48

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 942,48
Lactose vrij
Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gedroogde veenbessen
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jelly
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Duif
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Truffelolie

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Witte kool | Bio
Delhaize Witte kool | Bio
1 st
Bio
    1
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Jeneverbessen
    Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
    4
    59
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Rozijnen | Sultana
    Delhaize Rozijnen | Sultana
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    85

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Mayonaise | Citroen
    Delhaize Mayonaise | Citroen
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    39
    Totaal:
    €23,70