Recept zoekresultatenKroketjes van duif met truffel en koolsla
Delhaize logo
  • Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Eindejaar
Lunch
Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dl wildfond
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 lente-ui
  • 1/4 witte kool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • 2 dl vleesgelei
  • 4 duivenborsten
  • 3 jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • enkele plakjes wintertruffel
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels rozijnen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S2002062000007210000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Look | Tros
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    10,98 €/kg
    €5,49
    F1986053100300200000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    +/-12,19€/kg
    +/-€18,29
    F2010090900237130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min. + 30 min. afkoeltijd + 1 u vriestijd

    1. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn. Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
    2. Laat het braadvocht nog enkele min. inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
    3. Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
    4. Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
    5. Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
    6. Laat dit mengsel 30 min. opstijven in de koelkast.
    7. Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
    8. Maak de koolsla: hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de wittewijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
    9. Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
    10. Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.

    Kooktip

    • 4 personen = 12 stuks
    • Het invriezen zorgt ervoor dat je mooiere balletjes kunt vormen. Zorg er echter wel voor dat ze helemaal ontdooid zijn tijdens het bakken. Verifieer even na het bakken van de eerste kroket.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 942,48
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Eindejaar
    Diner
    Lunch
    • Kroketjes van duif met truffel en koolsla

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    3,18 €/l
    €1,59
    S2002062000007210000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Look | Tros
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    10,98 €/kg
    €5,49
    F1986053100300200000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    +/-12,19€/kg
    +/-€18,29
    F2010090900237130000