Doe de gesneden uien, de geperste knoflook en de gember in de kom van de hakmolen. Voeg het water (voor het mengsel) toe en hak fijn tot een glad mengsel. Zet opzij.
Snij het vlees in blokjes. Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur.
Fruit het uimengsel, op zacht vuur, gedurende 3 min. met de rest van de olie in een gietijzeren stoofpan. Voeg de specerijen toe, roer 2 min., voeg dan de yoghurt toe, de tomaten en het vlees.
Giet het water (voor het stoven) in de braadpan van het vlees, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Breng aan de kook, dek af en laat 1 uur 30 min. sudderen op een heel zacht vuur. Roer af en toe.
Breng op smaak met peper en zout en dien warm op, bestrooid met grofgehakte pistachenoten en fijngehakte koriander.
Geef er basmatirijst en/of naanbrood bij.
Kooktip
Bereid dit kormagerecht op voorhand, laat volledig afkoelen en warm op voor het serveren. Het zal nog lekkerder zijn.
Variant: ook lekker met extra mager rundstoofvlees in plaats van lamsvlees.