Recept zoekresultatenKomkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen
Delhaize logo
  • Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen

Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Salade
Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 courgette
  • 1 zoete ui
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 3 komkommers (1kg)
  • 1/2 komkommer (voor de ijsblokjes)
  • 1 bussel radijzen (voor de ijsblokjes)
  • 2 teentje eetbare bloemen (voor de ijsblokjes)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Zachte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
    F2008061600315030000
  • Rijstazijn
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    15 cl
    23,00 €/l
    €3,45
    S2009051200121770000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. (+ 12 u. vriestijd en 2 u. koeltijd)

    1. Ijsblokjes: snijd een halve komkommer in staafjes en de radijzen met de mandoline in fijne schijfjes. Verdeel ze met de bloemen over een ringvorm en een ijsblokjesvorm. Vul aan met koud water en zet 12 u in de diepvriezer.
    2. Snijd de ongeschilde komkommers en courgette in stukken. Hak de ui grof en verwijder de dikste stengels van de koriander en de peterselie. Mix alles met de rijstazijn, de geperste teentjes knoflook, peper en zout in de beker van de blender of de mixer, tot een homogene gazpacho.
    3. Giet de gazpacho door een zeef met een fijn rooster en druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Laat 2 u in de koelkast rusten.
    4. Houd de ringvorm onder warm water, ontvorm de ijskroon en leg ze in een ondiepe, brede en grote kom.
    5. Giet er de gazpacho bij en besprenkel met een paar druppeltjes olijfolie. Serveer in grote glazen of kommen en voeg de ijsblokjes toe.

    Tip van Sofie:

    Voor een extra frisse toets mix een handvol verse muntblaadjes mee in de blender. Zin in een Bloody Mary met verrassende ijsblokjes? Giet gewoon een restje gazpacho in een ijsblokjesvorm.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Salade
    • Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Zachte uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
    F2008061600315030000
  • Rijstazijn
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    15 cl
    23,00 €/l
    €3,45
    S2009051200121770000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000