Kleine kipterrines met kerriePT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hfb/ha5/9173141782558.jpg1 eetlepel arachideolie1 noot boter1 pot mangochutney als bijgerecht3 eieren3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie of koriander2 afgestreken koffielepels kerriepoeder400 g kipfiletpeper50 g rozijnen1 ui20 cl verse room1/2 vetarm kippenbouillonblokje15 cl water
Doe de rozijnen in een kom en zet ze onder kokend water.
Bak de fijngesneden ui op zacht vuur in een kleine pan met de olie, dek af en laat 5 min. fruiten.
Snij ondertussen de kipfilets in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Los het bouillonblokje op in het warm water en giet op de kip. Voeg de eieren, de room en het kerriepoeder toe, pureer tot een gladde massa. Voeg de peterselie of koriander toe, de ui en de uitgelekte rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de vormen van een muffinblik lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Bak 15 min. in de oven.
Laat volledig afkoelen.
Dien koud op met de mangochutney en een slaatje.
Kooktip
Leg aluminiumpapier op de ovenplaat en plaats hierop het muffinblik, want de bereiding rijst en kan lekken tijdens het garen. Het papier vangt dit op.
Variant: Vervang de rozijnen door zachte, gedroogde abrikozen in kleine blokjes gesneden.