Recept zoekresultatenKleine kipterrines met kerrie
Delhaize logo
  • Kleine kipterrines met kerrie

Kleine kipterrines met kerrie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Kleine kipterrines met kerrie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 noot boter
  • 1 pot mangochutney als bijgerecht
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie of koriander
  • 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder
  • 400 g kipfilet
  • peper
  • 50 g rozijnen
  • 1 ui
  • 20 cl verse room
  • 1/2 vetarm kippenbouillonblokje
  • 15 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    F2019081300042380000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Doe de rozijnen in een kom en zet ze onder kokend water.
    3. Bak de fijngesneden ui op zacht vuur in een kleine pan met de olie, dek af en laat 5 min. fruiten.
    4. Snij ondertussen de kipfilets in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Los het bouillonblokje op in het warm water en giet op de kip. Voeg de eieren, de room en het kerriepoeder toe, pureer tot een gladde massa. Voeg de peterselie of koriander toe, de ui en de uitgelekte rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Smeer de vormen van een muffinblik lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Bak 15 min. in de oven.
    6. Laat volledig afkoelen.
    7. Dien koud op met de mangochutney en een slaatje.

    Kooktip

    • Leg aluminiumpapier op de ovenplaat en plaats hierop het muffinblik, want de bereiding rijst en kan lekken tijdens het garen. Het papier vangt dit op.
    • Variant: Vervang de rozijnen door zachte, gedroogde abrikozen in kleine blokjes gesneden.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Voorgerecht
    • Kleine kipterrines met kerrie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Kippenfiletblokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-12,49€/kg
    +/-€5,00
    F2019081300042380000