Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKleine kipterrines met kerrie
Delhaize logo
  • Kleine kipterrines met kerrie

Kleine kipterrines met kerrie

Kleine kipterrines met kerrie
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el arachideolie
  • 20 el boter
  • 1 pot mangochutney als bijgerecht
  • 3 eieren
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie of koriander
  • 2 afgestreken kl kerriepoeder
  • 400 g kippenborstfilets
  • peper
  • 50 g rozijnen
  • 1 ui
  • 20 cl verse room
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 15 cl water
  • 1 el arachideolie
  • 20 el boter
  • 1 pot mangochutney als bijgerecht
  • 3 eieren
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie of koriander
  • 2 afgestreken kl kerriepoeder
  • 400 g kippenborstfilets
  • peper
  • 50 g rozijnen
  • 1 ui
  • 20 cl verse room
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 15 cl water

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de rozijnen in een kom en zet ze onder kokend water.
3
Bak de fijngesneden ui op zacht vuur in een kleine pan met de olie, dek af en laat 5 min fruiten.
4
Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Los het bouillonblokje op in het warm water en giet op de kip. Voeg de eieren, de room en het kerriepoeder toe, pureer tot een gladde massa. Voeg de peterselie of koriander toe, de ui en de uitgelekte rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
5
Smeer de vormen van een muffinblik lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Bak 15 min in de oven.
6
Laat volledig afkoelen.
7
Dien koud op met de mangochutney en een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de rozijnen in een kom en zet ze onder kokend water.
3
Bak de fijngesneden ui op zacht vuur in een kleine pan met de olie, dek af en laat 5 min fruiten.
4
Snijd ondertussen de kipfilets in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Los het bouillonblokje op in het warm water en giet op de kip. Voeg de eieren, de room en het kerriepoeder toe, pureer tot een gladde massa. Voeg de peterselie of koriander toe, de ui en de uitgelekte rozijnen. Breng op smaak met peper en zout.
5
Smeer de vormen van een muffinblik lichtjes in met boter en verdeel er de bereiding over. Bak 15 min in de oven.
6
Laat volledig afkoelen.
7
Dien koud op met de mangochutney en een slaatje.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chutney | Zoete mango
Patak's Chutney | Zoete mango
340 gr
2
59
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Kerrie | Sterk
Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
2 × +/- 330 gr
2de tegen -40%
+/-€
10
23
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€44,57