Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenbrochettes met satésaus
Delhaize logo
  • Kippenbrochettes met satésaus

Kippenbrochettes met satésaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Kippenbrochettes met satésaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el fish sauce
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 4 kipfilets
  • 40 cl kokosmelk
  • 1/2 kl kurkuma
  • 3 eetlepels limoensap
  • 80 g pinda's
  • 2,5 eetlepels rode currypasta
  • 2,5 afgestreken eetlepels ruwe rietsuiker of Phad Thai stir fry sauce
  • Thaise wokolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fish Sauce
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2004112500120400000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Curry | Pasta | Rood
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082700123130000
  • Pindanoten | Gezouten
    900 gr
    2,77 €/kg
    €2,49
    S2013040200028320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. kooktijd

    1. Neem een schaal en meng er 10 cl kokosmelk, de kurkuma en het kerriepoeder in. Wentel de in reepjes gesneden kipfilets goed in deze marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Laat de stukjes kip uitlekken en rijg ze in bochten op brochettestokjes. Smeer ze in met olie en bak ze goudbruin in 2 grote pannen op middelhoog vuur. Kruid met een beetje zout.
    3. Mix de pindanoten ondertussen met 30 cl kokosmelk.
    4. Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en bak er de currypasta in aan op zacht vuur. Voeg de suiker toe (of de Phad Thai sauce), de fish sauce, het limoensap en het pindamengsel. Verwarm zacht en al roerend tot de saus indikt.
    5. Dien de brochettes op met de saus. Serveer met Thaise rijst en komkommersalade.

    Kooktip

    Je kan de kip vervangen door scampi’s, rund- of varkensvlees.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kippenbrochettes met satésaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fish Sauce
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2004112500120400000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Curry | Pasta | Rood
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082700123130000
  • Pindanoten | Gezouten
    900 gr
    2,77 €/kg
    €2,49
    S2013040200028320000