Recept zoekresultatenKefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel
Delhaize logo
  • Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 koriander
  • 250 g couscous
  • peper
  • 25 g koude boter
  • 4 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 50 g rozijnen
  • 4 el amandelschilfers
  • olijfolie
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 3 takjes munt
  • 1/2 koffielepel harissa in tube
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1/2 koffielepel gemalen pili-pili
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn, paprika en ras-el-hanout
  • 1 ui
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 1 granaatappel
  • 750 g struisvogelsteak

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Harissa
    70 gr
    12,71 €/kg
    €0,89
    S2012030200019950000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Geschaafde | Amanden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011800496110000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012370000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Haal de pitjes uit de halve granaatappel en zet ze opzij.
    2. Doe 25 cl water (voor 6 porties), het verbrokkelde halve bouillonblokje, het express bindmiddel en de harissa in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. Zet opzij.
    3. Snij het vlees in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de gesnipperde ui toe, komijn, paprika, ras-el-hanout, pili-pili, peper en zout, evenals de peterselie-, koriander- en muntblaadjes. Laat draaien tot een glad gehakt. Maak hiervan 2 worsten per portie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 10 min. in de oven.
    4. Breng ondertussen 30 cl water (voor 6 porties) aan de kook met de kurkuma en zout. Giet in een grote kom die de couscous en de rozijnen bevat. Laat wellen.
    5. Grill de amandelen en de grofgehakte pistachenoten lichtjes in een antikleefpan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Giet 4 eetlepels olijfolie (voor 6 porties) in de pan en bak er de couscous in op een zacht vuur, terwijl je met een vork de korrels losmaakt. Breng op smaak met peper en zout en voeg, van het vuur, de granaatappelpitten toe.
    6. Verwarm gelijktijdig de saus, neem van het vuur en voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe. Meng met de garde en breng op smaak. Bak de kefta’s snel bruin op een vrij hoog vuur in een antikleefpan. Steek ze op brochettestokjes.
    7. Serveer meteen met de couscous en dien de saus apart op.

    Kooktip

    Om ringen van brickdeeg te maken zoals op de foto: smeer repen brickdeeg in met gesmolten boter, wikkel ze rond uitsteekringen en bak ze goudbruin in de oven.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Hapjes
    • Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Harissa
    70 gr
    12,71 €/kg
    €0,89
    S2012030200019950000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Geschaafde | Amanden
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011800496110000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012370000