Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals
    A

Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n ProvençaalsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kalfsgebraad van 800 g
  • 4 sneetjes ontbijtspek
  • 6 trostomaten
  • 800 g krieltjes
  • 1 ui
  • 2 kleine sneetjes oud brood
  • 6 el olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 2 takken rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 500 gr
    +/-20,79€/kg
    +/-€10,40
    F1998111800532700000
  • Ontbijtspek  | 2x100g
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2017111000010520000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Krielaardappelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
    F2009111900378420000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng het gebraad licht op smaak met peper en zout, smeer het in met olijfolie en bedek het met de sneetjes spek. Bind het vlees samen met keukentouw en leg het in een zeer grote ovenschaal. Voeg de gewassen en gehalveerde krieltjes toe, de geschilde ui in 6 partjes, 3 hele gepelde knoflookteentjes, tijm en rozemarijn. Giet er 3 el olijfolie over, voeg peper en fleur de sel toe en meng. Bak 25 min. in de oven.
    2. Snijd ondertussen de tomaten horizontaal doormidden, verwijder de zaden en bestrooi ze royaal met zout. Laat ze 2 min. rusten en draai ze dan om op een rooster zodat ze kunnen uitlekken. Hak het brood grof (rooster het eerst lichtjes als je enkel vers brood hebt) en vermeng het met de gehakte peterselie en het geperste knoflookteentje. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenrol en vul ze met het peterseliemengsel. Leg ze op de krieltjes en zet nog eens 12 min. in de oven. (Reken in totaal op 45 min/kg voor het kalfsgebraad).
    3. Snijd het kalfsgebraad in dikke sneden en serveer met de groenten en de krielaardappeltjes. Besprenkel het vlees met het kookvocht.

    Tip
    Om een gebraad samen te binden, leg je het op aparte stukjes keukentouw die je evenwijdig naast elkaar legt. Trek ze één voor één strak aan en bind ze samen aan de bovenkant. Zo kan je straks het vlees tussen de touwtjes door snijden, zonder alles te moeten losmaken.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 478/114 ; Vetten (g): 4 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,8 ; Koolhydraten (g): 8,3 ; Suikers (g): 1,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 10,8 ; Zout (g): 0,27 ; Energie (kcal per portie): 557 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Lactose vrij
    Vaderdag,Eindejaar
    Hoofdgerecht
    • Kalfsgebraad met spek en tomaten op z’n Provençaals
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 500 gr
    +/-20,79€/kg
    +/-€10,40
    F1998111800532700000
  • Ontbijtspek  | 2x100g
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2017111000010520000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Krielaardappelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
    F2009111900378420000