Hummus van kikkererwten en gekonfijte tomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 wortel
- 1 selderij
- 1 komkommer
- 1 radijsje
- 250 g kerstomaten
- 1/2 citroen (het sap)
- 240 g kikkererwten
- 1 dl olijfolie
- 1 snufje Espelettepeper
- 1 koffielepel suiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015021900015990000
S2010100400116770000
F2020032400055500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min + 1 u 30 baktijd
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Snijd de kerstomaten in 2, verdeel ze over een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met de suiker. Breng op smaak met peper en zout en gaar ze in de oven gedurende 1 u 30 zodat ze half gedroogd zijn.
- Giet de kikkererwten af en houd 2 eetlepels van het vocht bij. Mix de kikkererwten samen met de gedroogde tomaten in de blender of keukenrobot. Giet er het vocht bij en voeg beetje bij beetje ook wat olijfolie toe totdat je een crème-achtige structuur krijgt.
- Voeg het citroensap toe en breng op smaak met Espelettepeper en zout indien nodig.
- Maak de rauwe groenten schoon, schil ze indien nodig en snijd fijn.
- Serveer de homemade hummus als dipsaus bij de rauwe groentjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 92; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 339,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Zomer
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015021900015990000
S2010100400116770000
F2020032400055500000
Laad nog 4 producten