Gepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengelingPT1H30M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/hd2/h68/10510560559134.jpg4 kalfsbiefstukken van 200 g100 g boter2 gehakte sjalotten1/2 venkelknol2 tomatenPeper en zout2 courgette1 aubergine1 rode paprikaolijfolierozemarijntijm (3)1 bosje salie100 g tapenade10 ontpitte olijven
51
Recept zoekresultatenGepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengeling
Maak het bijgerecht klaar: was alle groenten en snijd ze in blokjes of plakjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de groenten tot ze licht gekleurd zijn. Voeg tijdens het bakken enkele takjes rozemarijn en tijm toe. Kruid met zout en peper. Houd de groenten warm.
Meng voorzichtig de olijfolie door de tapenade. Zo krijgt de tapenade een mooie gladde structuur.
Verhit in een andere pan de boter. Bak de kalfsteaks rosé. Ongeveer 3 tot 4 minuten aan iedere kant. Leg de steaks in de pan met groenten en houd warm.
Bereid het garnituur voor: snijd de sjalotjes en venkel fijn. Snijd de tomaten in blokjes en hak de salie fijn. Laat fruiten in een pan met een scheutje olijfolie.
Snijd de kalfsbiefstukken in plakjes. Verdeel samen met de groenten, de garnituur en de tapenade en de ontpitte olijven op de borden.