Recept zoekresultatenGepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengeling
Delhaize logo
  • Gepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengeling

Gepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengeling

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Gepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengeling

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kalfsbiefstukken van 200 g
  • 100 g boter
  • 2 gehakte sjalotten
  • 1/2 venkelknol
  • 2 tomaten
  • Peper en zout
  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tijm (3)
  • 1 bosje salie
  • 100 g tapenade
  • 10 ontpitte olijven

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 240 gr
    +/-22,95€/kg
    +/-€5,51
    F2000041300534800000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Sjalot | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112400384830000
  • Venkel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100309910000
  • Begin met koken

    Bereidingtijd : 30 min.


    Kooktijd : 35min.

    1. Maak het bijgerecht klaar: was alle groenten en snijd ze in blokjes of plakjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en bak de groenten tot ze licht gekleurd zijn. Voeg tijdens het bakken enkele takjes rozemarijn en tijm toe. Kruid met zout en peper. Houd de groenten warm.
    2. Meng voorzichtig de olijfolie door de tapenade. Zo krijgt de tapenade een mooie gladde structuur.
    3. Verhit in een andere pan de boter. Bak de kalfsteaks rosé. Ongeveer 3 tot 4 minuten aan iedere kant. Leg de steaks in de pan met groenten en houd warm.
    4. Bereid het garnituur voor: snijd de sjalotjes en venkel fijn. Snijd de tomaten in blokjes en hak de salie fijn. Laat fruiten in een pan met een scheutje olijfolie.
    5. Snijd de kalfsbiefstukken in plakjes. Verdeel samen met de groenten, de garnituur en de tapenade en de ontpitte olijven op de borden.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag,Eindejaar
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gepocheerde kalfsbiefstuk met provencaalse groenten, olijventapendade en een kruidenmengeling

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 240 gr
    +/-22,95€/kg
    +/-€5,51
    F2000041300534800000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Sjalot | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112400384830000
  • Venkel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100309910000