Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Recept zoekresultatenGepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus
Delhaize logo
  • Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus

Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus

Gepaneerde kalfskoteletten, geroosterde wortelgroenten, tijmsaus
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kalfskoteletten
  • 2 eieren
  • 4 pastinaken
  • 1 bussel wortelen
  • 1 ui
  • 100 g panko
  • 1 bolle el mosterd op oude wijze
  • 2,2 dl verse bruine kalfsfond
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • 4 kalfskoteletten
  • 2 eieren
  • 4 pastinaken
  • 1 bussel wortelen
  • 1 ui
  • 100 g panko
  • 1 bolle el mosterd op oude wijze
  • 2,2 dl verse bruine kalfsfond
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 bussel tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • Zout

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en de pastinaken. Snijd de pastinaken in lange staafjes. Verdeel de groenten over een grote schaal en meng ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn toe. Rooster 20 min. in de oven.
2
Kruid de kalfskoteletten met peper en zout. Klop de eieren met de mosterd op oude wijze. Haal de koteletten door dit mengsel en vervolgens door de panko. Bak 2 koteletten kort in 25 g boter, tot ze aan beide kanten bruin kleuren. Doe opnieuw 25 g boter in de braadpan en bak de 2 andere koteletten. Bedek de ovenplaat met bakpapier, leg er de kalfskoteletten op en schuif ze in de oven. Laat nog 15 min. bakken (dus in totaal 35 min. voor de groenten).
3
Hak intussen de ui, het teentje knoflook en de helft van de tijm fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 25 g boter. Voeg de bruine kalfsfond toe en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
4
Bestrooi de kalfskoteletten met wat tijm en serveer ze met de groenten en de saus.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en de pastinaken. Snijd de pastinaken in lange staafjes. Verdeel de groenten over een grote schaal en meng ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn toe. Rooster 20 min. in de oven.
2
Kruid de kalfskoteletten met peper en zout. Klop de eieren met de mosterd op oude wijze. Haal de koteletten door dit mengsel en vervolgens door de panko. Bak 2 koteletten kort in 25 g boter, tot ze aan beide kanten bruin kleuren. Doe opnieuw 25 g boter in de braadpan en bak de 2 andere koteletten. Bedek de ovenplaat met bakpapier, leg er de kalfskoteletten op en schuif ze in de oven. Laat nog 15 min. bakken (dus in totaal 35 min. voor de groenten).
3
Hak intussen de ui, het teentje knoflook en de helft van de tijm fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 25 g boter. Voeg de bruine kalfsfond toe en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Breng verder op smaak.
4
Bestrooi de kalfskoteletten met wat tijm en serveer ze met de groenten en de saus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfslapje
Delhaize Kalfslapje
+/- 212 gr
+/-€
4
45
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Panko | Broodkruimels
Lobo Panko | Broodkruimels
200 gr
2
69
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
4
25
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
+/-€30,78