Recept zoekresultatenGekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g uien
  • 125 g verse geitenkaas
  • 125 g natuuryoghurt met schapenmelk
  • 4 broodjes met granen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 dl balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kandijsuiker
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 kruidenboeket
  • enkele takjes tijm
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
    F2015060500315410000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Bouquet garni
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015091400391760000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 30 min kooktijd

    1. Pel de uien, snijd ze in de helft en daarna in fijne reepjes. Zet een pan met 2 el olijfolie op het vuur en bak 2/3 van de uien glazig. Bestuif met 1 el bloem en zet onder water. Voeg het groentebouillonblokje en het kruidenboeket toe en laat 25 à 30 min pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder het kruidenboeketje na de kooktijd en kruid af met peper en zout.
    2. Zet ondertussen nog een pannetje op het vuur en bak de rest van de uienreepjes in 2 el olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en doe 2/3 van de pijnboompitten en de suiker erbij. Laat ook zo’n 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
    3. Voor het broodje: lepel de geitenkaas onder de yoghurt. Meng goed door en kruid met peper en zout. Snijd dan de broodjes doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en gril ze krokant in de oven of ‘toaster’. Besmeer de gegrilde broodjes met de versbereide kaas en werk af met de rest van de pijnboompitten.
    4. Verdeel de uiensoep over de kommetjes en lepel er wat gekaramelliseerde ui en pijnboompitten bij. Werk af met enkele takjes verse tijm.

    Kooktip

    Ui over? Fruit op een laag vuur in een beetje boter. De ui wordt eerst glazig en na een kwartiertje begint-ie langzaam te kleuren en te karamelliseren. Lekker bij een hamburger, hotdog of paté.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Winter
    Voorgerecht
    • Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
    F2015060500315410000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Bouquet garni
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015091400391760000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000