Recept zoekresultatenGegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto 
Delhaize logo
  • Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto 
    A

Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto 

Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto A
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 varkenskoteletten
  • 800 g datterinotomaten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el Xérèsazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper en zout
  • 1 jonge ui
  • 1 bussel basilicum
  • 1/2 bussel dille
  • 20 g geraspte parmezaan
  • 8 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 4 varkenskoteletten
  • 800 g datterinotomaten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el Xérèsazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gerookte paprika
  • peper en zout
  • 1 jonge ui
  • 1 bussel basilicum
  • 1/2 bussel dille
  • 20 g geraspte parmezaan
  • 8 cl olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

1
Giet de azijn in een schaal en voeg 4 el olijfolie, het teentje knoflook in plakjes gesneden, de oregano, het paprikapoeder en zout toe. Meng goed. Bestrijk de koteletten met deze marinade, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten. 
2
Pesto: doe de fijngehakte lente-ui in de kom van een mixer of hakmolen. Voeg alle andere ingrediënten voor de pesto toe en mix fijn. 
3
Steek de tomaten op spiesjes en hak de lente-uitjes fijn. 
4
Laat de koteletten uitlekken, verwijder de plakjes knoflook en grill ze ± 5 min. op de barbecue (of op een hete grill). Bestrijk de tomatenspiesjes met olijfolie en grill ze ook 2 tot 3 minuten. Draai ze af en toe om. 
5
Serveer de koteletten met de tomatenspiesjes, gegarneerd met pesto. Strooi er wat gehakte lente-uitjes over. Dien op met een slaatje en aardappelen in de schil of bulgur. 
1
Giet de azijn in een schaal en voeg 4 el olijfolie, het teentje knoflook in plakjes gesneden, de oregano, het paprikapoeder en zout toe. Meng goed. Bestrijk de koteletten met deze marinade, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten. 
2
Pesto: doe de fijngehakte lente-ui in de kom van een mixer of hakmolen. Voeg alle andere ingrediënten voor de pesto toe en mix fijn. 
3
Steek de tomaten op spiesjes en hak de lente-uitjes fijn. 
4
Laat de koteletten uitlekken, verwijder de plakjes knoflook en grill ze ± 5 min. op de barbecue (of op een hete grill). Bestrijk de tomatenspiesjes met olijfolie en grill ze ook 2 tot 3 minuten. Draai ze af en toe om. 
5
Serveer de koteletten met de tomatenspiesjes, gegarneerd met pesto. Strooi er wat gehakte lente-uitjes over. Dien op met een slaatje en aardappelen in de schil of bulgur. 
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 596/144 ; Vetten (g): 11 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,3 ; Koolhydraten (g): 2,2 ; Suikers (g): 1,4 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 8,6 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 720 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 596/144 ; Vetten (g): 11 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,3 ; Koolhydraten (g): 2,2 ; Suikers (g): 1,4 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 8,6 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 720 ; Nutri-score: A
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koteletten | Varken | Iberico
Iberiq Koteletten | Varken | Iberico
2 × +/- 350 gr
+/-€
10
50
Tomaten | Van Vroeger
Delhaize Tomaten | Van Vroeger
2 × 750 gr
5
99
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Azijn | Xérès
Taste of Inspirations Azijn | Xérès
25 cl
1
89
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Peper | Groen
Delhaize Peper | Groen
30 gr
2
35
Totaal:
+/-€53,07