Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel
Delhaize logo
  • Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel
    A

Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappelA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 dikke eendenborstfilets (+- 800 g)
  • 250 g witte champignons
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 bio sinaasappel
  • 38 cl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 10 dl water
  • 1 sjalot
  • 1 dikke bol knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 handvol peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    40 gr
    97,25 €/kg
    €3,89
    S1994111800115360000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min + 15 à 25 min baktijd

    1. Laat het eekhoorntjesbrood in warm water weken.
    2. Pel al de teentjes van de bol knoflook en stoof ze aan in 1 eetlepel olie in een steelpan op heel zacht vuur. Dek af en laat 10 min zachtjes stoven. Bestrooi dan met bloem, roer 1 min, voeg geleidelijk aan de gevogeltefond en het water toe. Doe er ook de tijm en de in een lange sliert gesneden sinaasappelschil bij. Laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
    3. Snij intussen de champignons in kleine blokjes en snipper de sjalot fijn. Bak ze aan in een braadpan in 1 eetlepel olie en laat stoven tot al het vocht verdampt is. Voeg het uitgelekte en gehakte eekhoorntjesbrood toe, breng op smaak met peper en zout.
    4. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
    5. Verwijder het vet van de randen van de eendenborsten en snij het vel kruisgewijs in. Kruid de vleeskanten met peper en zout en bedek er twee met de champignonvulling. Leg er de twee andere eendenborsten op en bind goed vast.
    6. Laat de 2 stukken vlees aan alle kanten goudbruin bakken in een braadpan op middelhoog vuur, verwijder tussendoor het vrijgekomen braadvet. Kruid ze met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Laat ze nog 15 à 25 min in de oven bakken, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
    7. Verwijder intussen de takjes tijm en de sinaasappelschil uit de saus. Voeg de peterselie toe en mix. Breng op smaak met peper en zout.
    8. Bedek de gare stukken gebraad met aluminiumfolie en laat ze nog 10 min rusten. Snij ze dan in plakken en serveer ze met de smaakvolle saus.

    Kooktip

    Voor een optimale verdeling van de braadsappen draai je de stukken vlees tijdens het rusten na 5 min om.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 104; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 664,77
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebraad van eendenborstfilets met eekhoorntjesbrood en een lichte saus met tijm en sinaasappel
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Eekhoorntjesbrood | Extra | Bokaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    40 gr
    97,25 €/kg
    €3,89
    S1994111800115360000