Recept zoekresultatenGebakken sint-jakobsvruchten gekonfijte wortelen, passievrucht, currysaus
Delhaize logo
  • Gebakken sint-jakobsvruchten gekonfijte wortelen, passievrucht, currysaus

Gebakken sint-jakobsvruchten gekonfijte wortelen, passievrucht, currysaus

door Yves Mattagne
Gebakken sint-jakobsvruchten gekonfijte wortelen, passievrucht, currysaus
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • olijfolie (frying)
  • 20 g citroengrasstengel (voor de saus)
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 4 g zachte curry
  • 15 cl bruine kalfsfond
  • 2 cl sojasaus
  • 6 blaadjes verse koriander
  • boter
  • 4 jonge wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g citroengras
  • 2 g rode peper zonder zaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse gember
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 1 passievrucht
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • olijfolie (frying)
  • 20 g citroengrasstengel (voor de saus)
  • 5 g look
  • 20 g gember (voor de saus)
  • 4 g zachte curry
  • 15 cl bruine kalfsfond
  • 2 cl sojasaus
  • 6 blaadjes verse koriander
  • boter
  • 4 jonge wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g citroengras
  • 2 g rode peper zonder zaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse gember

Begin met koken

De jonge wortelen
Schil de jonge wortelen. Verhit een beetje olijfolie in de pan en stoof de gember, de look, de peper en het citroengras. Voeg het sinaasappelsap en de gevogeltefond toe en laat 5 minuten koken. Zeef het geheel. Leg de jonge wortelen in deze jus en dek ze af met vetvrij papier. Als de jonge wortelen gaar zijn, haal ze dan uit de pan en laat de jus indikken. Voeg daarna een klontje boter toe en bestrijk de wortelen met deze jus.

De saus
Verhit een beetje olijfolie in de pan en stoof de look, de gember en het citroengras. Doe de curry erbij en meng goed. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond toe. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus en klop op met boter.

Afwerking
Snij de lente-uitjes en blancheer ze enkele seconden in kokend water. Open de passievrucht en haal de pulp eruit. Bak de sint-jakobsvruchten in een scheutje olijfolie en werk ze af met verse boter. Dresseer de wortelen op de borden, leg er de lente-uitjes, passievrucht, sint-jakobsvruchten, en korianderblaadjes bij en overgiet met de currysaus.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Saus | Tetra | Curry
    Knorr Saus | Tetra | Curry
    30 cl
    3+1 gratis
    2
    45
    Fond | Kalf | Bruin
    Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    3 × 215 gr
    1+1 gratis
    1
    95
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Vers geperst sap | Sinaasappel
    Delhaize Vers geperst sap | Sinaasappel
    25 cl
    1
    59
    Passievruchten | Verpakt per 6
    Delhaize Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    3
    29
    Sint Jacobsnoten | 10/20
    PTC Sint Jacobsnoten | 10/20
    360 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    14
    49

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    59
    Totaal:
    €60,66