

Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras
Gemiddeld, < 30 min.
De jonge wortelen
Schil de jonge wortelen. Verhit een beetje olijfolie in de pan en stoof de gember, de look, de peper en het citroengras. Voeg het sinaasappelsap en de gevogeltefond toe en laat 5 minuten koken. Zeef het geheel. Leg de jonge wortelen in deze jus en dek ze af met vetvrij papier. Als de jonge wortelen gaar zijn, haal ze dan uit de pan en laat de jus indikken. Voeg daarna een klontje boter toe en bestrijk de wortelen met deze jus.
De saus
Verhit een beetje olijfolie in de pan en stoof de look, de gember en het citroengras. Doe de curry erbij en meng goed. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond toe. Laat 10 minuten koken. Zeef de saus en klop op met boter.
Afwerking
Snij de lente-uitjes en blancheer ze enkele seconden in kokend water. Open de passievrucht en haal de pulp eruit. Bak de sint-jakobsvruchten in een scheutje olijfolie en werk ze af met verse boter. Dresseer de wortelen op de borden, leg er de lente-uitjes, passievrucht, sint-jakobsvruchten, en korianderblaadjes bij en overgiet met de currysaus.
Toon: