FishboloPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h86/hd7/9303737270302.jpg50 g halfgedroogde en gemarineerde tomaatjes2 eetlepels kappertjes500 g tagliatelle2 dl olijfolie50 g groene olijven met citroen1 teentje look1 sjalot700 g passata van tomaat400 g tonijn in olijfolie15 g bladpeterselie1 eetlepel olijfoliepeper en zout1 koffielepel spaghettikruiden
Maak de saus. Hak de sjalot fijn en stoof aan in de olijfolie. Giet de tonijn af, verbrokkel hem en voeg toe aan de sjalot. Verhit even en blus met de passata. Voeg de spaghettikruiden toe. Kruid bij met peper en zout.
Hak de bladpeterselie en de olijven fijn en meng ze samen met de kappertjes, de halfgedroogde tomaatjes en de geperste knoflook door de olijfolie.
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng de tonijnsaus, het mengsel met de bladpeterselie, olijven, kappertjes en halfgedroogde tomaatjes onder de pasta en dien op.