Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEntrecôte met tomatenboter
Delhaize logo
  • 00:00
    -26:24
  • Entrecôte met tomatenboter

Entrecôte met tomatenboter

door Wout Bru

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Entrecôte met tomatenboter

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • peper, zout
  • enkele takjes kervel
  • Fleur de sel
  • 2 plakjes rundvlees
  • olijfolie
  • 1 koffielepel sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel bieslook, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 koffielepel parmezaan
  • 75 g rundsfilet
  • 40 g mosterd
  • 60 g mayonaise
  • 1/2 kg entrecote
  • 250 g boter
  • 1 el worcestersaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 4 el ketchup
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden (voor de tomatenboter)
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden (oregano, tijm en voornamelijk dragon, bieslook, dille, provencaalse kruiden)
  • 250 g ganzenvet
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 frietaardappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Entrecôte | Belgisch  rund
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 300 gr
    +/-18,49€/kg
    +/-€5,55
    F1997042100533100000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993011300008150000
  • Appelkappertjes
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2020050800427380000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    36 gr
    127,50 €/kg
    €4,59
    S2009121808001370000
  • Begin met koken

    • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en voeg vervolgens in een kom de ingredienten toe en meng: ketchup, gedroogde kruiden, worcestersaus, tabasco, peper en zout. Giet in een vorm en laat opstijven in de koelkast. Verdeel in porties.
    • Snij de entrecote in 4 mooie stukken, kruid met wat peper en zout en kleur aan in gebruinde boter.
    • Schil de aardappelen en snij in mooie vierkante blokjes van 2 op 2. Laat deze langzaam voorgaren samen met wat look en rozemarijn in ganzenvet op 120°C, afhankelijk van de dikte gedurende een 20-tal minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
    • Doe alle ingrediënten voor de canneloni samen: parmezaankaas, kappertjes, fijngesneden bieslook, fijngesneden sjalotjes en enkele takjes kervel. Kruid met peper, zout en olijfolie. Rol dit strak op in een schijfje rundscarpaccio en zet dit even kort in de koelkast.
    • Voor de mosterdvinaigrette: meng de mayonaise met de mosterd en doe in een plastiek spuitzakje, waarvan je vervolgens het puntje afsnijdt.
    • Haal de aardappelen uit de oven en bak ze in de pan met wat ganzenvet. Zo worden ze knapperig.

    Afwerking:

    • Beleg de entrecôte met dunne plakjes kruidenboter. Zet kort in de oven op 220°C, volgens de gewenste bakwijze. 
    • Wanneer het vlees gaar is, haal het uit de oven en laat het een 5-tal minuutjes rusten zodat alle jus mooi terug naar het midden van het vlees trekt. Dit zorgt ervoor dat niet al het bloed uit het vlees loopt wanneer het in dikke plakken versneden wordt.
    • Warm de aardappelblokjes op in de oven op 220°C en bestrooi ze met zeezout.
    • Voeg bij het serveren van de entrecôte net op het laatste moment nog wat fleur de sel toe.
    • Werk af met de canneloni’s, de mosterdvinaigrette en enkele groene takjes kervel.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -26:24
    • Entrecôte met tomatenboter

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Entrecôte | Belgisch  rund
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 300 gr
    +/-18,49€/kg
    +/-€5,55
    F1997042100533100000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993011300008150000
  • Appelkappertjes
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2020050800427380000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    36 gr
    127,50 €/kg
    €4,59
    S2009121808001370000