Recept zoekresultatenEendenbrochettes en saus met mangochutney
Delhaize logo
  • Eendenbrochettes en saus met mangochutney
    A

Eendenbrochettes en saus met mangochutney

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Eendenbrochettes en saus met mangochutneyA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g eendenhaasjes
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels kerriesaus (type mayonaise)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels Mix 4 olie
  • 3 eetlepels klassieke of pikante ketchup
  • 4 eetlepels mangochutney
  • peper, zout
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eendenhaasjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013111800218010000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2012022700154500000
  • Saus | Curry
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010020900013930001
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Meng de ketchup, de sojasaus en de honing in een schotel. Voeg de eendenhaasjes toe, meng goed, dek af en laat op kamertemperatuur rusten.
    2. Snij ondertussen de paprika’s vertikaal in 6 stukken en gaar ze 5 minuten in kokend water. Giet ze af en wentel ze in de olie.
    3. Haal de eendenhaasjes uit de marinade en rijg ze in bochten op houten brochettestokjes. Bestrijk ze met de resterende marinade en laat ze enkele minuten op de barbecue bakken. Laat tegelijkertijd ook de stukken paprika roosteren.
    4. Meng intussen de yoghurt, de kerriesaus en de mangochutney. Voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
    5. Dien de brochettes op met de saus en de paprika’s.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 501,68
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Eendenbrochettes en saus met mangochutney
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eendenhaasjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2013111800218010000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2012022700154500000
  • Saus | Curry
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010020900013930001