Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenCrèmige dips en rauwe groentjes
Delhaize logo
  • Crèmige dips en rauwe groentjes
    A

Crèmige dips en rauwe groentjes

Crèmige dips en rauwe groentjesA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 jonge worteltjes
  • 1 selder
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 radijsje
  • 2 lente-uitjes
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 6 cl yoghurt natuur op basis van schapenmelk
  • 5 g basilicum
  • 5 g rozemarijn
  • 5 g dragon
  • 1 el kappertjes op azijn
  • 5 cl olijfolie extra vierge
  • peper
  • 3 jonge worteltjes
  • 1 selder
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 radijsje
  • 2 lente-uitjes
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 6 cl yoghurt natuur op basis van schapenmelk
  • 5 g basilicum
  • 5 g rozemarijn
  • 5 g dragon
  • 1 el kappertjes op azijn
  • 5 cl olijfolie extra vierge
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 45 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel de knoflook en hak grof. Snijd de aubergines in 2 in de lengte, lepel de pitjes eruit en vul met stukjes knoflook en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende ± 45 min. Haal de aubergines na de baktijd uit de oven, verwijder de rozemarijn en de knoflook en lepel het vruchtvlees eruit. Mix het vruchtvlees fijn en kruid met peper en zout. Tip: je kunt op deze manier ook kaviaar van courgette of paprika maken. Vervang gewoon de aubergines door 2 courgettes of door 3 paprika’s.
3
Hak de kappertjes en meng samen met de yoghurt onder de auberginekaviaar. Snijd het wit van de lente-ui in fijne ringetjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg ze samen met de lente-ui onder de auberginekaviaar. Tip: in dit recept gebruik je dragon en basilicum, maar je kunt evengoed aanvullen met andere verse groene kruiden.
4
Bereid dan de rauwe groentjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes met een mandoline. Snijd de rest van de rauwe groenten in fijne staafjes. Rol de rauwe groentjes in een plakje komkommer en prik vast. Serveer er de auberginekaviaar bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Pel de knoflook en hak grof. Snijd de aubergines in 2 in de lengte, lepel de pitjes eruit en vul met stukjes knoflook en rozemarijn. Besprenkel met olijfolie en bak gaar in de oven gedurende ± 45 min. Haal de aubergines na de baktijd uit de oven, verwijder de rozemarijn en de knoflook en lepel het vruchtvlees eruit. Mix het vruchtvlees fijn en kruid met peper en zout. Tip: je kunt op deze manier ook kaviaar van courgette of paprika maken. Vervang gewoon de aubergines door 2 courgettes of door 3 paprika’s.
3
Hak de kappertjes en meng samen met de yoghurt onder de auberginekaviaar. Snijd het wit van de lente-ui in fijne ringetjes. Hak de groene kruiden fijn en voeg ze samen met de lente-ui onder de auberginekaviaar. Tip: in dit recept gebruik je dragon en basilicum, maar je kunt evengoed aanvullen met andere verse groene kruiden.
4
Bereid dan de rauwe groentjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes met een mandoline. Snijd de rest van de rauwe groenten in fijne staafjes. Rol de rauwe groentjes in een plakje komkommer en prik vast. Serveer er de auberginekaviaar bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 234; energie (kCal): 56; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209,66
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 234; energie (kCal): 56; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 209,66
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Yoghurt van schapenmelk
6 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
1+1 gratis
1
95
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Saus | Basilicum
Filippo Berio Saus | Basilicum
340 gr
2+1 gratis
3
59
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€18,87