Crème brûlée met wortel en vanille
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 4 eidooiers
- 250 g wortelen
- 2 dl room
- 2 dl volle melk
- 1 vanillestokje
- 190 g kristalsuiker
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013111900302710000
S2018032200041850099
S2017082304174280000
Reeds in je keuken
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 1 u 15 min baktijd + 3 u rusttijd
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Schil en snijd de wortelen in fijne stukjes. Kook de wortelen tot ze gaar zijn. Laat de wortelen goed uitlekken en mix ze nadien tot een gladde puree.
- Klop de 4 eidooiers en 90 g suiker op met een garde. Voeg de melk, de room, de wortelpuree en het vanillemerg toe. Snijd de vanillestok doormidden en schraap er het merg uit met een mesje.
- Giet deze crème in vuurvaste potjes van 3 cm hoog en 10 cm diameter, die je in een ovenschaal zet. Vul de ovenschaal met water zodat de potjes au bain-marie kunnen garen gedurende ± 1.15 u.
- Laat de crèmes afkoelen en zet ze koel weg gedurende minstens 3 u. Laat, net voor het opdienen, 100 g suiker smelten in een steelpannetje met een beetje water tot je een mooie karamelkleur bekomt.
- Giet in één beweging de karamel over de crèmes.
Kooktip
Als je een gasbrandertje hebt, kun je ook een klein laagje suiker op de crèmes branden, net voor het opdienen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 905; energie (kCal): 217; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 25,1; suikers (g): 24,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 319,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013111900302710000
S2018032200041850099
S2017082304174280000
Reeds in je keuken
Laad nog 1 producten