Recept zoekresultatenCalamares op Mauritiaanse wijze
Delhaize logo
  • Calamares op Mauritiaanse wijze

Calamares op Mauritiaanse wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Calamares op Mauritiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje basilicum
  • 2 cm gember
  • 250 g gepelde tomaten
  • 1 kleine groene peper
  • 2 teentjes knoflook
  • melk
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • olijfolie
  • 600 g schoongemaakte calamares, diepgevroren
  • 2 rode uien
  • 5 takjes verse koriander
  • 10 cl witte wijn
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000
  • Begin met koken

    1. Laat de calamares ontdooien in een kommetje met melk.
    2. Snij ze vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm zijde.
    3. Maak het piment schoon en verwijder de pitten. Hak het fijn.
    4. Pel de look en de uien. Hak ze fijn.
    5. Schil de gember en hak hem fijn.
    6. Giet een scheutje olie in een diepe bakpan en bak daarin de calamares gedurende 3 min. in de heel hete olie.
    7. Laat uitlekken en zet opzij.
    8. Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
    9. Laat 3 min. stoven, bevochtig vervolgens met de witte wijn en de bouillon.
    10. Doe de calamares opnieuw in de bakpan en laat 12 min. stoven totdat de calamares mals zijn.
    11. Doe er dan het piment, de gehakte koriander en de basilicumblaadjes bij.
    12. Doe er zout en peper op naar smaak.
    13. Dien onmiddellijk op.

    Kooktip

    • Je kan de calamares vervangen door een mengeling van zeevruchten.
    • Een gezond extraatje: deze bereiding heeft een heel goede verhouding tussen eiwitten en vetten. Ze is arm aan verzadigde vetzuren, zodat je je niet te veel zorgen hoeft te maken over het enigszins hoge cholesterolgehalte van calamares.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Calamares op Mauritiaanse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Blanc de Blancs Sec
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010093000211970060
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    4,98 €/kg
    €1,99
    F2008061600314730000
  • Look | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    10,90 €/kg
    €1,09
    F2008120300394620000