Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijsPT45M2 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h4c/hd3/9607230324766.jpg400 g pladijsfilets1 ei100 g quinoa bio50 g rode quinoa50 g paneermeel50 g bloem1 snufje komijn1 snuifje paprikapoeder1 snuifje chilipoeder1/2 rode kool (voor de koolsalade)2 dl ciderazijn (voor de koolsalade)75 g suiker (voor de koolsalade)1/2 rode ui (voor de mangosalsa)1 mango (voor de mangosalsa)sap van 1⁄2 limoen (voor de mangosalsa)15 g verse koriander (voor de mangosalsa)peper en zoutsap van 1⁄2 limoen (voor de dressing)150 g yoghurt Greek style (voor de dressing)1 el mayonaise (voor de dressing)1 kl vloeibare honing (voor de dressing)15 g verse koriander (voor de dressing)sesamzaadjes (voor de afwerking)korianderblaadje (voor de afwerking)pomoenpitten (voor de afwerking)
Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat volledig afkoelen.
Maak de koolsalade: snijd de rode kool in dunne slierten met een mandoline en leg ze in een lage brede kom. Meng de suiker met de ciderazijn in een kom en klop op totdat de suiker opgelost is. Giet het azijnmengsel over de kool en meng met je handen. Zet de koolsalade minstens een halfuur afgedekt in de koelkast.
Voor de mangosalsa: snijd de mango in fijne blokjes, versnipper de rode ui en de koriander. Meng alles en voeg het limoensap, peper en zout toe.
Meng voor de dressing alle ingrediënten en mix tot een glad geheel.
Meng de kruiden door het paneermeel. Paneer de pladijsfilets door ze eerst door de bloem te halen, dan door het losgeklopt ei en daarna door het gekruide paneermeel. Korst de filets aan op een hoog vuur en laat verder garen op een laag vuur.
Maak een mooie bowl met een schep quinoa, een grote lepel koolsalade en mangosalsa. Leg de pladijsfilet erbovenop samen met enkele schijfjes limoen. Werk af met de dressing, enkele pompoenpitten, sesamzaadjes en korianderblaadjes.
Kooktip
Maak de koolsalade enkele uren of een dag op voorhand