Bento: Rijstrolletjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g sushirijst
- 1/2 dl rijstazijn
- 5 g suiker
- 3 g zout
- 4 norivellen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121760000
S2009051200121770000
S2009051200121980000
Reeds in je keuken
S1981022600151010000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min.
- Doe de rijst in een kom en zet onder met koud water. Spoel goed en zet nogmaals onder met koud water. Maak cirkelvormige bewegingen met je handen zodat al het zetmeel loskomt. Giet af, spoel na en herhaal nog 3 keer, totdat het water helder is en al het zetmeel weggespoeld is. Doe de rijst daarna in een kom, zet nog een keer onder met zuiver water en laat 10 minuten weken. Giet af, doe in een kookpot en voeg dezelfde hoeveelheid water toe, zo’n 3 dl (voor 4 porties). Zet het deksel erop, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Draai het vuur lager en laat nog een kwartiertje verder pruttelen. Zet het vuur af en laat nog 10 minuten rusten. Verdeel de rijst over een grote schaal en laat even rusten.
- Zet een pannetje op het vuur met de rijstazijn, de suiker en het zout. Eens het zout en de suiker opgelost zijn, haal je het pannetje van het vuur en giet je de saus over de gekookte rijst. Meng voorzichtig met een houten lepel. Laat in enkele minuten afkoelen tot kamertemperatuur, en dek af met een vochtige handdoek tot je hem serveert.
- Neem een nori-vel en vorm er een hoorntje mee. Bestrijk de boordjes van het vel met water, zodat je ze kunt vastplakken. Vul het zeewierhoorntje met de rijst en serveer bij de bento.
Kooktip
Nori-vellen zijn gemaakt van zeewier en worden vaak gebruikt voor sushi.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 575; energie (kCal): 135; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 28,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 276,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Overig
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121760000
S2009051200121770000
S2009051200121980000
Reeds in je keuken
S1981022600151010000
Laad nog 1 producten