1
Laat het brood in de melk weken en knijp het uit. Meng in een kom het brood onder het gehakt. Voeg de baconreepjes toe, peper, zout, de oregano, de gehakte bladpeterselie, de geraspte parmezaan, de fijngensipperde ui en het ei. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zet in de koelkast.
2
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er de koolbladeren in en laat ze 5 min blancheren. Laat uitlekken. Hak 5 bladeren fijn. Doe ze bij het gehakt en meng goed. Rol er 12 balletjes van.
3
Halveer de 6 resterende koolbladeren, snijd daarbij het harde middendeel weg. Leg een balletje op elk half blad en steek vast met een tandenstoker.
4
Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Leg er de koolrolletjes in. Voeg de kippenbouillon toe, dek af en laat 20 min sudderen.
5
Doe er de passata bij en laat nog 20 min verder stoven. Verdeel over de borden, overgiet met tomatensaus en werk af met een takje bladpeterselie.
1
Laat het brood in de melk weken en knijp het uit. Meng in een kom het brood onder het gehakt. Voeg de baconreepjes toe, peper, zout, de oregano, de gehakte bladpeterselie, de geraspte parmezaan, de fijngensipperde ui en het ei. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zet in de koelkast.
2
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er de koolbladeren in en laat ze 5 min blancheren. Laat uitlekken. Hak 5 bladeren fijn. Doe ze bij het gehakt en meng goed. Rol er 12 balletjes van.
3
Halveer de 6 resterende koolbladeren, snijd daarbij het harde middendeel weg. Leg een balletje op elk half blad en steek vast met een tandenstoker.
4
Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Leg er de koolrolletjes in. Voeg de kippenbouillon toe, dek af en laat 20 min sudderen.
5
Doe er de passata bij en laat nog 20 min verder stoven. Verdeel over de borden, overgiet met tomatensaus en werk af met een takje bladpeterselie.