Recept zoekresultatenBalletjes in een groen jasje
Delhaize logo
  • Balletjes in een groen jasje
    B

Balletjes in een groen jasje

Balletjes in een groen jasjeB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 ei
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 ui
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 500 g varkens- en kalfsgehakt niet bereid
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl kippenbouillon
  • 11 blaadjes van groene kool
  • 2 e.l. olijfolie
  • 10 cl melk
  • 680 g passata
  • 1 snede wit brood (zonder korst)
  • zout
  • 100 baconreepjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 ei
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 ui
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 500 g varkens- en kalfsgehakt niet bereid
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl kippenbouillon
  • 11 blaadjes van groene kool
  • 2 e.l. olijfolie
  • 10 cl melk
  • 680 g passata
  • 1 snede wit brood (zonder korst)
  • zout
  • 100 baconreepjes

Begin met koken

: 20 min + 40 min gaartijd
1
Laat het brood in de melk weken en knijp het uit. Meng in een kom het brood onder het gehakt. Voeg de baconreepjes toe, peper, zout, de oregano, de gehakte bladpeterselie, de geraspte parmezaan, de fijngensipperde ui en het ei. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zet in de koelkast.
2
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er de koolbladeren in en laat ze 5 min blancheren. Laat uitlekken. Hak 5 bladeren fijn. Doe ze bij het gehakt en meng goed. Rol er 12 balletjes van.
3
Halveer de 6 resterende koolbladeren, snijd daarbij het harde middendeel weg. Leg een balletje op elk half blad en steek vast met een tandenstoker.
4
Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Leg er de koolrolletjes in. Voeg de kippenbouillon toe, dek af en laat 20 min sudderen.
5
Doe er de passata bij en laat nog 20 min verder stoven. Verdeel over de borden, overgiet met tomatensaus en werk af met een takje bladpeterselie.
1
Laat het brood in de melk weken en knijp het uit. Meng in een kom het brood onder het gehakt. Voeg de baconreepjes toe, peper, zout, de oregano, de gehakte bladpeterselie, de geraspte parmezaan, de fijngensipperde ui en het ei. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zet in de koelkast.
2
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Leg er de koolbladeren in en laat ze 5 min blancheren. Laat uitlekken. Hak 5 bladeren fijn. Doe ze bij het gehakt en meng goed. Rol er 12 balletjes van.
3
Halveer de 6 resterende koolbladeren, snijd daarbij het harde middendeel weg. Leg een balletje op elk half blad en steek vast met een tandenstoker.
4
Verwarm de olijfolie in een diepe pan. Leg er de koolrolletjes in. Voeg de kippenbouillon toe, dek af en laat 20 min sudderen.
5
Doe er de passata bij en laat nog 20 min verder stoven. Verdeel over de borden, overgiet met tomatensaus en werk af met een takje bladpeterselie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 595,27
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 595,27
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
2 × +/- 279 gr
+/-€
4
88
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Groene kool
Delhaize Groene kool
1 st
1
99
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    99
    Tomatenpuree
    Cirio Tomatenpuree
    680 gr
    3
    45
    Brood | Toast | Wit
    Delhaize Brood | Toast | Wit
    250 gr
    0
    99
    Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
    Herta Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
    100 gr
    3
    19

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€37,52