Lokaal
Ons lokaal aanbod
Telers & boeren

Ontdek Vlaams-Brabant en de granen van boer Walter

In Vlaamse velden, in Leefdaal, tussen Brussel en Leuven, ligt de boerderij van Walter Evereart. Samen met zijn zoon is Walter dagelijks in de weer voor hun passie. En dat resulteert in goed graan als bouwsteen voor onze kraakverse RUSTIK-broden.  

Graan voor vers brood

Bij familiebedrijf Everaert in het Leuvense Leefdaal zijn ze dagelijks in de weer voor hun passie. Vader Walter is fulltime akkerbouwer, zoon Yves is loonwerker. Dag in, dag uit, steekt Walter de handen uit de mouwen voor de natuur. Hij bekijkt dan ook hoe ze op zo’n ecologisch mogelijke manier kunnen werken. Vader en zoon telen hier het graan dat daarna bij bakkerij La Lorraine omgetoverd wordt tot heerlijk RUSTIK-brood.  

Goed brood begint met goede tarwebloem, die dan weer afhankelijk is van de kwaliteit van het graan. De tarwesoorten voor de RUSTIK-broden worden zorgvuldig gekozen: ze gedijen goed in de Belgische grond en zijn aangepast aan ons weer, klimaat en milieu. Deze kostbare tarwe wordt voornamelijk in de Condroz geteeld (tussen Namen en Luik) maar ook in Vlaams-Brabant, zoals bij Walter, waar de zanderige leemondergrond perfect is voor een constante tarweteelt.  

De daken van Walter dragen ook hun steentje voor de teelt bij: naast de zonnepanelen die voor energie zorgen, wordt ook het regenwater op de daken opgevangen om de velden te besproeien. Zo gaat niets verloren en krijgen we het beste graan.  

Vlaams Brabant – Sint-Veronawandeling

Nood aan een rustgevende wandeling door Vlaamse Velden? Dan is de Sint-Veronawandeling een match made in walking heaven. Op de grens van Bertem en Leefdaal kan je onder andere de Sint-Veronakapel en het impressionante Kasteel de Liedekerke bezichtigen. Wandel door de holle wegen, omgeven door groen en langs de graanvelden van boer Walter, die dag in dag uit zorgt voor de basis van ons overheerlijk RUSTIK-brood.  

6,2 km – gemakkelijk - 1h20 

Beluister onze ‘lokale’ afspeellijst op Spotify

Nood aan een streepje muziek tijdens de wandeling? Of gewoon voor wanneer je in de keuken aan de slag gaat met de lekkerste lokale producten? We maakten voor jullie een playlist met de beste nummers van Belgische artiesten. Het enige wat jij nog moet doen, is belachelijk hard meezingen!

Brood

Elke dag kraakvers brood, daar gaan we voor. Binnen onze bakkerij vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk met Belgische producenten én ingrediënten te werken.