Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBeter etenLokaalDe bakkerij van Delhaize
Lokaal
Ons lokaal aanbod
Telers & boeren

De bakkerij van Delhaize: da’s elke dag kraakvers brood

Elke dag kraakvers brood, daar gaan we voor. Binnen onze bakkerij vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk met Belgische producenten én ingrediënten te werken. Omdat de omstandigheden in ons land – het wisselvallig klimaat en niet genoeg velden voor de grote vraag – niet altijd ideaal zijn, gaan we voor bepaalde broodsoorten ook in onze buurlanden op zoek naar graan van de beste kwaliteit. We proberen, wanneer dat kan, resoluut voor korte ketens én lange termijn samenwerkingen te gaan: van akker tot bakker. Zo kunnen we voor zowel de graanboer als de bakker de juiste prijs garanderen.  

RUSTIK-brood: da’s traditie en liefde op je bord 

Water, huisgemaakte desem, een snuifje zout en tarwebloem van onze Belgische boeren; veel meer is er niet nodig om een heerlijk RUSTIK-brood bij Delhaize te bakken. Het RUSTIK-gamma is nu al bijna op en top Belgisch: met Belgisch geteeld tarwe en later dit jaar ook Belgisch spelt. Tegen 2023 willen we met 100% Belgisch graan werken. Onze 12 RUSTIK-broden worden op traditionele wijze gemaakt met simpele ingrediënten (geen additieven) en lange rusttijden. Resultaat? Een sublieme smaak.   

En hoe zit het met onze andere verse broden? Ook die worden in België of net over de grens in Groothertogdom Luxemburg vervaardigd. En ook binnen de patisserie is een groot deel van het assortiment van Belgische makelij en hebben we reeds tal van samenwerkingen opgezet van “akker tot bakker” met onder andere lokale appeltelers. Smakelijk!    

Dankzij deze producenten maakt Delhaize dagvers brood 

Graanboer Walter Everaert

Bij familiebedrijf Everaert in het Leuvense Leefdaal zijn ze dagelijks in de weer met hun passie. Vader Walter is fulltime akkerbouwer, zoon Yves is loonwerker. Dag in, dag uit steekt Walter de handen uit de mouwen voor de natuur, bekijkt hij hoe ze op zo’n ecologisch mogelijke manier kunnen werken en telen ze de tarwe die daarna bij bakkerij La Lorraine omgetoverd wordt tot heerlijk RUSTIK-brood. 

Abdij Averbode 

Wie Abdij van Averbode zegt, zegt kaas, peperkoek, ijs, bier en brood. Sinds kort wordt het brood van de Abdij ook gebakken in de artisanale bakkerij van La Lorraine, gelegen in Barchon bij Luik. De granen (nl. tarwe, rogge en haver) worden geteeld door enkele landbouwfamilies niet ver van bij ons en gemalen in de molen van de familie Müller. Je leest het goed: alle stappen - van akker tot bakker - zijn in de buurt verankerd.