Recept zoekresultatenZalmcarpaccio mi-cuit met kruiden
Delhaize logo
  • Zalmcarpaccio mi-cuit met kruidenA

Zalmcarpaccio mi-cuit met kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Party,Kerst
Voorgerecht
Zalmcarpaccio mi-cuit met kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 citroen
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 6 takjes basilicum
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 5 g bieslook
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 300 g zalmfilet
  • 8 takjes waterkers
  • 1 el honing (voor de dressing)
  • 2 el wittewijnazijn (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 4 el olijfolie met citroen (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 60 min. koeltijd

  1. Snijd de zalm in 2 stukken. Bestrijk ze rondom met mosterd en haal ze door de fijngehakte kruiden. Bak de stukken heel kort in de hete olijfolie, om elke kant dicht te schroeien. Zet ze minstens 1 u in de koelkast zodat de zalm wat steviger wordt.
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde.
  3. Snijd de zalm in dunne plakjes en verdeel ze over de borden. Werk af met waterkers en fijne schijfjes citroen. Besprenkel met een beetje dressing en dien koel op. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 952; energie (kCal): 230; vetten (g): 19; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 329,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Party,Kerst
Voorgerecht
  • Zalmcarpaccio mi-cuit met kruidenA