Recept zoekresultatenTarte tatin met raap en chorizo
Delhaize logo
  • Tarte tatin met raap en chorizo

Tarte tatin met raap en chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Tarte tatin met raap en chorizo

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rol bladerdeeg
  • 10 dl water
  • Zwarte peper
  • zout
  • 20 g boter voor de bakvorm
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 20 g boter
  • 300 g kleine chorizo's om te bakken
  • 1 kg rapen
  • salademengeling

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Schil de rapen, snijd ze in 2 en kook ze gedurende 15 min in een bakpan met de boter, het water, zout en peper.
  2. Snijd elke chorizo in 2.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Beboter een taartvorm en leg de rapen en chorizo erin. Leg ze dicht op elkaar en wissel chorizo en raap af. Bestrooi met komijn en bedek met het deeg. Vouw de randen van het deeg tussen het garnituur en de vorm. Maak in het midden een gaatje en laat gedurende 25 min bakken in de oven.
  5. Haal de taart uit de oven en meteen uit de vorm door die omgekeerd op een bord te leggen.
  6. Dien warm op als voorgerecht, samen met een salade.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Tarte tatin met raap en chorizo