Recept zoekresultatenTarte tatin met gelakte uien en teriyakisaus
Delhaize logo
  • Tarte tatin met gelakte uien en teriyakisausC

Tarte tatin met gelakte uien en teriyakisaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Voorgerecht
Tarte tatin met gelakte uien en teriyakisausC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kg uien
  • 8 takjes tijm
  • 1 plak bladerdeeg
  • 25 g boter
  • peper
  • 1/2 citroen (voor de teriyakisaus)
  • 1 el honing (voor de teriyakisaus)
  • 5 cl sojasaus light (voor de teriyakisaus)
  • 5 cl mirin (voor de teriyakisaus)
  • 5 cl rijstazijn (voor de teriyakisaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. 30 min. Baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ronde bakvorm (24 cm) met bakpapier. Bestrooi de bodem met de boter in kleine stukken en de helft van de tijm. Pel de uien en snijd ze horizontaal in 2. Schik ze (indien nodig overlappend) in de bakvorm, met de snijkant naar onder.
  2. Maak de teriyakisaus: pers het sap van de citroen en meng het met de honing. Voeg de sojasaus, de mirin en de rijstazijn toe. Besprenkel de uien met dit mengsel en schuif 45 min. in de oven.
  3. Schik de uien dichter bij elkaar in de bakvorm (ze zijn tijdens het koken gekrompen) en verwijder een deel van het kookvocht, tot er +- ½ cm op de bodem overblijft. Bedek de uien met het bladerdeeg en schuif de boorden tussen de uien en de rand van de bakvorm. Bak 45 min. in de oven goudbruin.
  4. Draai de taart om op de dienschotel, kruid met peper en bestrooi met tijm. Serveer als voorgerecht, met een slaatje.

Tip: Deze super-tarte tatin is ook perfect als bijgerecht bij gegrild of gebraden rood vlees.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 137 kcal – Vetten: 6,2 g – Koolhydraten: 16,8 g - Vezels: 1,7 g – Eiwitten: 2,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kerst
Voorgerecht
  • Tarte tatin met gelakte uien en teriyakisausC

Deze recepten kan je ook leuk vinden